Fargerike veganske regnbuemuffins
Regnbuemuffins er både en klassiker på bursdagsbordet og noe du kan servere nå for å feire Pride og kjærligheten!
Disse muffinsene er like gode som de ser ut som! Saftige muffins som alltid blir flate på toppen – perfekt til å dekorere med frosting! Deilig ostekremglasur som smaker himmelsk! I tillegg er de veganske, både kremen og pynten på toppen.
Steketid: Over- og undervarme på 175 grader, midterste rille i 15-20 minutter.
Ca. 12 store muffins
Ingredienser
Muffins:
- 3,5 dl soyamelk
- 2 dl solsikkeolje
- 1 ½ ss eddik
- 2 ts vaniljesukker
- 240g mel
- 200g sukker
- 2 ts bakepulver
- ½ ts Natron
- ½ ts salt
Vaniljefrosting:
- 260 g smør (melkefritt)
- 380g smøreost (melkefritt)
- 400g melis
- 2 ts vaniljesukker
- ½ - 1 ts fruityfriendly blå pulverfarge
- ½ - 1 ts fruityfriendly magenta pulverfarge
- ½ - 1 ts fruityfriendly gul pulverfarge
- ½ - 1 ts fruityfriendly oransje pulverfarge
- ½ - 1 ts fruityfriendly lilla pulverfarge
- ½ ts solsikkeolje
Pynt:
- Blue ocean baby sprinkle mix
- Attention warm days sprinkle mix
- Pink Xo Camilla sprinkle mix
- Sølvkuler (4mm)
- Mini-sjokoladeform
- 100g Chokay kokesjokolade
Slik gjør du
Muffins
1. I en bolle tilsetter du soyamelk, eddik og solsikkeolje. Rør det lett sammen og sett bollen til side.
2. I en ny bolle sikter du sammen mel, vaniljesukker, bakepulver og natron. Ta vekk sikten og tilsett sukker og salt. Rør de tørre ingrediensene sammen.
3. Hell de våte ingrediensene over i bollen med de tørre ingrediensene og rør forsiktig til det er blandet. Ofte så vil det være noe klumper i røra. Avslutt derfor med en håndmikser på middels hastighet i ca. 1 minutt til du får en klumpfri røre.
4. Fyll muffinsformene ¾ fulle med røre. Har du et muffinsbrett, så anbefaler jeg deg å bruke det for å få best mulig resultat. Når man bruker et muffinsbrett, så vil muffinsene bli runde og fine.
5. Stek de i 15-20 minutter (avhengig av ovn) på midterste rille.
6. Når disse står i ovnene kan du begynne å lage mini- sjokoladeplatene. Smelt chokay kokesjokolade over vannbad eller i mikro. Fordel sjokoladen i silikonformen og slå formen et par ganger i bordet for å få ut luftbobler. Sett så formen inn i fryseren.
7. Når muffinsene er ferdig stekt kan du begynne på vaniljefrostingen.
Vaniljefrosting
1. Med en kjøkkenmaskin pisker du romtemperert smør på full hastighet i ca. 8-10 minutter til den er hvit og fløyelsmyk i konsistens.
2. Tilsett deretter kremosten (den skal være kald) og kjør på full hastighet i 10- 15 sekunder. Avslutt med melis og vaniljesukker. Kjør på lav hastighet til det er godt blandet inn og avslutt med full hastighet i 10 sekunder.
3. Fordel vaniljefrostingen i seks skåler. Tilsett en og en pulverfarge i de ulike skålene. Rør godt til pulveret er oppløst. Den grønne fargen er fettløselig og blandes sammen med en halv ts solsikkeolje (løser seg opp) i et glass, og helles deretter over smørkremen. Rør det godt sammen.
4. Legg et stykke plastfolie på bordet. Fordel den fargerike frostingen i seks striper inntil hverandre på plastfolien. Rull plastfolien sammen som en pølse. Lukk endene på rullen ved å snurre de rundt, og klipp hull i den ene enden. Legg rullen med åpningen ned i en sprøytepose med en open star tip 8b. Sprøyt ut frostingen, og du vil få et vakkert regnbuemønster på muffinsene.
Ta ut mini-sjokoladeformen fra fryseren (den trenger ikke å stå mer enn ca 15-20 minutter i fryseren) og plasser en mini-sjokoladeplate ned i smørkremen. Dekorer med sprinkles foran og bak. Vi hadde noe ekstra papirpynt i skuffen som vi satte i tilslutt.