Sjokoladekake
Prøv denne deilige sjokoladekaken, helt uten melk, gluten og sukker!
Ingredienser
Bunn:
- 3 egg
- 60 g Sukrin Gold
- 60 g Finesse
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 35 g Sunkost Kakaopulver
- 100 g Sukrin Mandelmel
- 2 ts Sunkost Psylliumfrøskall
- 2 ts Helios bakepulver
- En klype salt (f.eks. Herbamare salt)
- 1/2 dl sterk kaffe
- 0,75 dl Helios kokosmelk
- Bringebær til pynt
Glasur:
- 200 g Mørk sjokolade
- 80 g Helios kokosmelk
Slik gjør du
1. Lag eggedosis av egg, Sukrin Gold, Finesse og vaniljeekstrakt.
2. Bland sammen kakaopulver, mandelmel, psylliumfrøskall, bakepulver og salt.
3. Når eggedosisen er lys og luftig, tilsetter du det tørre. Rør godt og tilsett deretter kaffe og kokosmelk.
4. Hell røren i en springform på 20-22 cm i diameter. Stek kaken i ca. 30 minutter i 175 grader, avkjøl kaken i formen.
Ha på glasur når kaken er passe avkjølt.