Sunnere gulrotkake

Sunnere gulrotkake

Prøv denne oppskriften på en litt sunnere gulrotkake. For en glutenfri variant erstatt speltmelet med 50/50 mandelmel og kokosmel.

Ingredienser bunn:

4 Egg
3 dl Kokossukker
3 dl Speltmel (185 g)
2 ts Natron
2 ts Malt kanel
1 ts Malt kardemomme
1 ts Malt nellik
1 ts Salt
1 ts Vaniljepulver
1 dl Cocosa Ekstra Virgin
5 dl Revet gulrot
2 dl Hakkede nøtter eller mandler
Physalis til pynt

Ingredienser krem:

200 g Naturell kremost
150 g Sukkersøtt meliserstatning
1 ts Vaniljepulver
Revet skall av 1 sitron

Slik gjør du:

 

Pisk egg og kokossukker luftig. Sikt og bland i speltmel, natron, krydder og vaniljepulver. Rør inn smeltet Cocosa. Tilsett revene gulrøtter og hakkede nøtter. Stek kaken i 2 runde former på ca 20 cm i 25 minutter på 180 grader. Eller i 1 rund form på 26 cm i ca 50 minutter i 170 grader. Avkjøl.

Tomt på lager