Appelsinmousse
Supergod appelsinsjokolademousse-oppskrift fra Økosjokolade. Server gjerne i skallet av en halv appelsin for en ekstra stilig dessert.
Ingredienser
Til 2 små porsjoner eller 1 stor
- 1,5 dl dadler, bløtlagt i ca. 2 timer
- 1 dl av bløtleggingsvannet (fra punktet over)
- 2 ss kakaopulver (Økosjokolade kakaopulver eller Sunkost Kakaopulver)
- 2 ss Helios Cashewsmør
- 3 ss smeltet Cocosa kokosolje
- 1/2 ts vaniljepulver
- Litt salt
- 8 dråper appelsinolje/saft fra appelsin
- Evt. halve appelsinskall til servering
Slik gjør du
- Gang eventuelt opp oppskriften til det antallet porsjoner du skal lage.
- Legg dadlene i vann i ca. 2 timer.
- Hell av vannet, men ta vare på 1 dl.
- Kjør dadlene litt i en kjøkkenmaskin før du har i bløtleggingsvannet. Bland godt.
- Ha i de øvrige ingrediensene. Kjør blandingen noen minutter til den har en glatt og fin konsistens.
- Hell mousseen over i serveringsskåler, evt. skallet av halve appelsiner.
- Sett i kjøleskap i minimum 30 minutter.
- Oppbevares kaldt frem til servering.