Hjemmelaget sunn sjokolade

Slik lager du enkelt din egen hjemmelaget sunn sjokolade!

Hjemmelaget sjokolade er perfekt for de som ønsker å leve litt sunnere og nyte sjokolade med god samvittighet. Det er også godt egnet for diabetikere og allergikere, ettersom du selv har full kontroll over hva du tilsetter. Det er enkelt å lage hjemmelaget sjokolade, og alle ingrediensene finner du i din nærmeste Sunkost butikk.

Lag din egen vri

Det er ingen fasit på hvordan du lager din egen favorittsjokolade – du tilsetter bare de godsakene du selv måtte ønske. Vi kan anbefale blant annet hakkede mandler, hasselnøtter, valnøtter, gojibær, rosiner, tørket frukt i biter, chili eller kanel.

Med Økosjokolade sine produkter kan man enkelt lage så naturlig og lite bearbeidet sjokolade som mulig – med økologiske og fair trade kakaoprodukter produsert av rå Criollo kakaobønner. 

 Ingredienser Panna Cotta

MengdeIngrediensVarenummer
100 gKakaomasse53015
50 gKakaosmør53013
20 gAgavesirup53001
20 gYaconsirup53005
20 gVaniljepulver53037
evt. 12 dråperappelsinolje

Fremgangsmåte:

  1. Smelt kakaomasse og kakaosmør på svak varme under omrøring (gjerne vannbad). Kakaoen bør ikke overstige ca. 40 grader. Smeltes kakaoen på laveste varme på komfyr kan du ha et gryteunderlag i mellom . Rør ofte, vær veldig nøye med at det ikke blir for varmt og ta bort kjelen før alt har smeltet.
  2. Når all kakaoen har smeltet visper du inn søtningsmidler, vaniljepulver og evt. smaksolje. Bland godt sammen med en visp helt til det er en jevn blanding.
  3. Legg de ønskede smakstilsetningene du ønsker som nøtter eller tørket frukt i bunnen av en stor plastboks eller form.
  4. Hell den flytende blandingen over og sett kaldt umiddelbart. Når sjokoladen har stivnet kan den brytes opp i mindre stykker.

Tips: Hjemmelaget sjokolade er supert å gi bort til en som fortjener en personlig og koselig gave! Du kan også se vårt utvalg av sjokolade her