Pukka te – spennende teer med ayurvediske urter

pukka

Pukka har et rikt utvalg av teer med ulike urter og sammensetninger, bygget opp etter ayurvediske prinsipper. Finn den som passer for deg.

Pukka-teene består av økologiske urter av høy kvalitet. Det legges vekt på bærekraft i produksjon og dyrkning. Alle Pukka-teer er dessuten sertifisert «Fair for Life», noe som betyr at det er lagt vekt på etisk og rettferdig produksjon.

Du finner både urtete, svart te og grønn te hos Pukka, i ulike kombinasjoner.

Ayurvediske prinsipper

Blandingen av urtene er utført av den ayurvediske spesialisten, Sebastian Pole. Han er også urtespesialist.

Ayurveda er indisk tradisjonell medisin som har blitt praktisert i India i flere tusen år. Ordet «Ayurveda» er sanskrit og betyr kunnskap om livet («ayur» betyr liv, og «veda» betyr kunnskap).

Grunnleggende i ayurveda er at individet har et unikt sett av fysiske og mentale karaktertrekk, som kalles doshaer. I ayurvedisk lære er det tre doshaer: vata, pitta og kapha. Ved å finne din dominerende dosha, vil du kunne vite hvilke matvarer, urter og aktiviteter som passer best for deg, i det ayurvediske systemet. Følger du dette, vil du ifølge ayurvedisk medisin holde deg sunnere.

Den ayurvediske læren er orientert mot forebygging av helseplager, og ayurvedisk medisin benytter seg av flere tusen urter og planter.

Merke: Pukka
Innhold: 20 stk
kr 67

Pukkas «te-familier»

I Pukka-te-serien finner du flere «te-familier» eller serier:

– Energy

Serien Energy består av te som er ment å virke energi-boostende.

I denne serien finner du teer som Wild Apple & Cinnamon, Vanilla Chai, Three Licorice, Three Cinnamon, Revitalise, Ginseng Matcha Green og flere.

Revitalise er en varmende blanding av kanel, kardemomme og ingefær. Den er også smaksatt med appelsin, peppermynte og grønn te. Denne teen skal vekke og revitalisere sansene dine.

Ginseng Matcha Green er en te med grønn Sencha-te og ginseng. Teen kan virke oppfriskende og kan ifølge Pukka virke energigivende. Matcha er en spesiell form for pulverisert grønn te. Matcha skiller seg fra vanlig grønn te ved en unik dyrking- og produksjonsprosess.

Merke: Pukka
Innhold: 20 stk
kr 67

– Digestif

Digestif er en serie teer som kan drikkes for fordøyelsen. Her finner du blant annet teene Three Mint, Three Fennel, Mint Refresh, Peppermint & Licorice, Mint Matcha Green og After Dinner.

Pukka After Dinner er en te som egner seg godt etter middag, med søt fennikel, sikorirot, anisfrø og kardemomme. Urtene i teen kan bidra til å virke beroligende på magen etter et måltid.

Merke: Pukka
Innhold: 20 stk
kr 67

– Gurkemeie

Gurkemeieroten er tradisjonelt brukt for sine helsebringende egenskaper. I Gurkemeie-serien til Pukka finner du Turmeric Active og Turmeric Gold.

Turmeric Active er en te som er laget for deg som er mye fysisk aktiv. La varmen fra gurkemeie, ingefær og galangal fylle kroppen. Teen skal virke oppkvikkende, og har også et hint av eterisk olje fra appelsinskall.

Turmeric Gold er laget av indisk gurkemeie, sitroner fra Sicilia og grønn te av helbladet Soui Gang.

Merke: Pukka
Innhold: 20 stk
kr 67

– Cleansing

Cleansing-teene er utviklet for å bidra til renselse og en følelse av balanse i kroppen. Her finner du teene Pure Matcha Green, Lean Matcha Green, Feel New, Cleanse og Clean Matcha Green.

Feel new er en te med anisfrø, fennikel, kardemomme og gurkemeie, som skal bidra til en følelse av renhet og rensing.

Clean Matcha Green er laget for å bidra til en rengjøring av kropp og sinn. Teen består av grønn te, med saftighet fra sicilianske sitroner, rensende løvetannrot og søt fennikel. Den spesielle, grønne Matcha-teen er svært rik på antioksidanter.

Matcha-teen til Pukka er dyrket på en økologisk gård på en vulkansk øy ved kysten av Sør-Korea, kalt Juju Do.

Merke: Pukka
Innhold: 20 stk
kr 67

– Immunity

Immunity-serien er sammensatt for å støtte immunforsvaret, og dette er teer du kan bruke når du er forkjølet eller ikke føler deg helt i form. Her får du blant annet teene Wonder Berry Green, Three Ginger, Lemon, Ginger & Manuka Honey og Elderberry & Echinacea.

Elderberry & Echinacea-teen er laget på modne bjørnebær og solbær, samt hylleblomst og solhatt. Dette er en godt egnet te ved forkjølelse. Teen kan gi følelse av varme og velvære.

– Relax

Teene i Pukkas Relax-serie, er laget for å hjelpe deg med å stresse ned og slappe av. Her finner du blant annet Three Chamomile, Relax, Night Time, Love og Chamomile, Vanilla & Manuka Honey.

Chamomile, Vanilla & Manuka Honey er utviklet for å gi deg en rolig, behagelig og søt teopplevelse. Den er sammensatt av gylden kamille, vaniljestang og manuka honning.

Merke: Pukka
Innhold: 20 stk
kr 67

– Women’s

Denne te-serien er utviklet for kvinner, blant annet for gravide og ammende kvinner. Her finner du teene Womankind, Motherkind Pregnancy, Motherkind Baby og Blackcurrant Beauty.

Womankind er en delikat teblanding av tranebær, shatavari (indisk asparges), rose, vanilje og hibiskusblomst. Teen er spesielt utviklet for kvinner.

Motherkind Baby er laget for kvinner som nylig har født og/eller ammer, og består av shatavari (indisk asparges), fennikel og gurkemeie. Teen skal virke forfriskende. Alle Pukkas teer er økologiske.

Merke: Pukka
Innhold: 20 stk
kr 67