Glutenfrie rundstykker
Det finnes ikke noe bedre enn ferske, hjemmelagde rundstykker til frokost!
Denne varianten er laget med SunFlour solsikkemel og er i tillegg glutenfri og sunn. Denne oppskriften må bare testes!
Oppskrift fra: Funksjonell Mat
INGREDIENSER
Til ca. 8 stk rundstykker trenger du:
- 100 g SunFlour solsikkemel
- 150 gr cottage cheese
- 2 egg
- 1 dl vann
- 2 ts bakepulver
- ½ ts salt
- 0,25 dl linfrø
- 0,5 dl sesamfrø
- 50 g smeltet smør
- 2 ss psylliumfrø
SLIK GJØR DU
1. Forvarm ovnen til 200 °C.
2. Bland SunFlour, cottage cheese og egg godt sammen. Du kan gjerne bruke en blender eller stavmikser for å få en helt glatt røre.
3. Bland inn de resterende ingrediensene, og tilsett fiberhusk/psylliumfrø helt til slutt. Bland alt godt sammen til du merker at fiberhusken begynner å virke (at røra tykner).
4. Form rundstykkene og legg på et stekebrett kledd med bakepapir. Det blir ca 8 rundstykker. Stekes i midten av ovnen i ca. 20-25 minutter.