Granola med mandler, kanel og mulberries

Miks din egen hjemmelaget granola med alle dine favorittsmaker! Granola kan inneholde masse næring, og passer perfekt til frokost, lunsj eller som snacks under en hektisk arbeidsdag!

7 dl havregryn 

1 dl mandler

3 ss knuste linfrø

3 ss Chiafrø

5 ss Coconut sugar

1 ts kanel

1/4 ts salt

1 1/2 dl eplemos

1 ss vanilje ekstrakt

1/2 ss smeltet kokosolje

1 dl mulberries/granola/tranebær

Fremgangsmåte:

  1. Forvarm ovnen til 150 grader.
  2. Vått og tørt blandes hver for seg først, før det blandes sammen og spres utover stekebrettet med bakepapir.
  3. Ta brettet ut etter 30 minutter og rør i muslien. Sett inn igjen i ytterlige 20-30 minutter.
  4. Når muslien er ferdig blandes inn ønsket tørket frukt og bær. Mulberries/morbær kan være godt å teste ut!
  5. Oppbevar muslien i en lufttett beholder.
  • Tips 1:  Muslien kan brukes til kesam, yoghurt eller melk med ferskse jorbær eller annen frukt til. Et sunt, godt og frisk måltid som gir masse energi.
  • Tips 3: Ved å benytte eplemos, appelsinmarmelade eller annen form for syltetøy får du festet blandingen bedre, og granolaen får en god konsistens.

Kjøp chia seeds her 

Kjøp mulberry her