Hjemmelaget Granola

Yoghurt, kesam, syrnet melk eller plantedrikk sammen med granola er helt herlig til frokost! Lager du hjemmelaget granola kan du bruke dine egne favorittingredienser, og samtidig ha full kontroll på hva du får i deg. Granola-blandingen er enkel å lage, og du kan bytte ut ingredienser med det du har i skapet – prøv deg frem!


Ingredienser

Tørr blanding:

Kokosolje- og honningblanding:

Tilsettes til slutt:

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 150 grader.
  2. Begynn med å hakke opp cashewnøtter, og tilsett resten av den tørre blandingen (ikke tilsett chiafrø og gojibær ennå).
    Blant sammen i en bolle.
  3. Varm opp kokosolje i en bolle i varmebad sammen med honning. Hell blandingen over det tørre, og rør rundt.
  4. Tilsett krydder, vann og palmesukker.
  5. Fordel blandingen på to stekebrett med bakepapir, og sett i ovnen. Se an blaningen – men etter ca. 30 min. blandingen skal være helt tørr med gylden farge. Rør litt rundt underveis i stekingen.
  6. Tilsett chiafrø og gojibær når blandingen har fått kjølt seg litt ned.

Nyt med yoghurt, kesam, syrnet melk eller plantedrikk, gjerne med friske bær som topping. Denne blandingen er en perfekt start på dagen, med masse næring.