Hjemmelaget granola

Hjemmelaget-granola

Hjemmelaget granola! 

Yogurt, kesam eller biola sammen med granola er helt herlig til frokost! Lager du hjemmelaget granola selv kan du benytte akkurat hva du vil av dine yndlingsingredienser, og samtidig ha full kontroll på hva du får i deg. Denne granola-blandingen er enkel å lage, og du kan bytte ut ingredienser med det du har i skapet – prøv deg frem!

Dette trenger du:

MengdeIngrediens
2 kopperLettkokt havregryn
2 dlSolsikkerkjerner
2 dlLinfrø
1 1/2 dlHampfrø
2 dlChiafrø
2 1/2 dlCashewnøtter (usaltet)
2 tsHimalayasalt
2 tsKanel
2 ssCocosa kokosolje
2 ssHonning
2 ssPalmesukker
1 1/2 dlLunket vann
1 dlGojibær
2 dlKokosmasse

granola

Hjemmelaget-granola-1

Slik gjør du:
1. Sett stekeovnen på 150 grader.

2. Begynn med å hakke opp cashewnøtter, og blant alt det tørre sammen i en bolle. (Ikke tilsett chiafrø og gojibær)

3. Varm opp cocosa kokosolje i varmebad sammen med honning. Hell blandingen over det tørre, og rør rundt. Tilsett krydder, vann og palmesukker.

4. Fordel blandingen på to stekebrett med bakepapir, og sett i ovnen. Se ann blaningen – men ca 30 min. blandingen skal være helt tørr med gylden farge. Rør litt rundt underveis i stekingen.

5. Tilsett chiafrø og gojibær når blandingen har fått kjølt seg litt ned. Nyt med yoghurt eller kesam! Denne blandingen er en perfekt start på dagen, med masse næring!