Hjemmelaget yoghurt

Det er enkelt å lage selv, godt for magen og supergodt til frokost! Med denne oppskriften kan du spise deg til bedre fordøyelse og en sunnere tarm. Yoghurten inneholder melkesyrebakterier.


Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 50 grader.
  • Varm opp melken i en kjele under omrøring. Melken skal ikke koke, men nærme seg kokepunktet.
  • Ta kjelen av platen og la den avkjøle seg til ca. 42 grader. Ta det på feelingen hvis du ikke har termometer. Det viktigste er at melken ikke er for varm, slik at bakteriene overlever.
  • Hell ca. 1 dl. av melken i en kopp og bland melksyrebakterier inn i denne melken.
  • Hell blandingen i koppen over i resten av melken og smak til med søtning. Rør dette godt sammen.
  • Hell blandingen over i et glass, ildfast form eller lignende (unngå metall).
  • Ha på lokk og sett glass/form inn i den forvarmede ovnen.
  • Sett en stekespade eller lignende i ovnsdøra, slik at den står litt på gløtt.
  • La den stå i minimum 12 timer. Perfekt «over night» frokost!
  • Hell yoghurten over i et norgesglass eller lignende, og sett i kjøleskap. La den avkjøles i minst 2 timer.

Ingredienser

  • Innholdet fra 2-3 kapsler med melkesyrebakterier eller ca. 2,5 gram melkesyrebakteriepulver
  • ½ liter plantebasert melk (mandelmelk, cashewmelk, kokosmelk, soyamelk)
  • Søtning: sukrin, lønnesirup eller honning

Tips til servering

Hvis du syns yoghurten er fòr tynn kan du tilsette chiafrø for tykkere konsistens. Som topping passer både salt, surt, sprøtt og søtt – alt etter hva du liker best. Noen tips kan være nøtter, musli, syltetøy, mørk sjokolade, tørket eller fersk frukt, kanel, linfrø, og gresskar- eller solsikkekjerner. Prøv deg frem og finn din favorittkombinasjon!

Produkter i oppskriften