Kjøleskapsgrøt med psyllium
Når hverdagen står på for fullt, er det praktisk å gjøre klar frokosten/lunsjen dagen før. Kjøleskapsgrøt er perfekt, den "lager seg selv" over natten i kjøleskapet. Her har du en herlig variant med bruk av flere av supermatproduktene fra Sunkost Superfood-serie. Du kan også bruke friske bær og frukt som topping.
Foto: Unsplash
Ingredienser
(1-2 porsjoner)
2 dl havregryn (f.eks. Helios Store Havregryn)
2 ss Sunkost Psylliumfrøskall
4 dl melk eller plantedrikk (f.eks. mandelmelk eller havremelk)
1 ss Sunkost Kokosblomstsukker (kan justeres etter smak)
Forslag til topping:
Sunkost Frysetørkede Jordbær
Sunkost Frysetørkede Bringebær
Mørk sjokolade (grovhakket eller revet) (f.eks. WermlandsChoklad Original)
Scroll ned og se produktene.
Slik gjør du
- Bland havregryn, psyllium, melk og kokosblomstsukker i en bolle eller en glasskrukke med lokk. Rør godt sammen slik at psyllium fordeles jevnt.
- Sett blandingen i kjøleskapet over natten, eller i minst 4-6 timer, slik at psyllium og havregryn får svelle. Når kjøleskapsgrøten er ferdig, skal det være en tykk grøt/pudding-konsistens.
- Rett før servering topper du kjøleskapsgrøten med frysetørkede jordbær, frysetørkede bringebær og mørk sjokolade (hakket eller revet). Velg din favoritt-topping, friske bær og frukt egner seg også godt.
Tips:
Dersom du ønsker en litt mykere konsistens, kan du røre inn litt ekstra melk/plantedrikk før servering, du kan også helle ekstra melk/plantedrikk over grøten i skålen.