Kjøleskapsgrøt med psyllium

Når hverdagen står på for fullt, er det praktisk å gjøre klar frokosten/lunsjen dagen før. Kjøleskapsgrøt er perfekt, den "lager seg selv" over natten i kjøleskapet. Her har du en herlig variant med bruk av flere av supermatproduktene fra Sunkost Superfood-serie. Du kan også bruke friske bær og frukt som topping.


Foto: Unsplash

Ingredienser

(1-2 porsjoner)

2 dl havregryn (f.eks. Helios Store Havregryn)
2 ss Sunkost Psylliumfrøskall
4 dl melk eller plantedrikk (f.eks. mandelmelk eller havremelk)
1 ss Sunkost Kokosblomstsukker (kan justeres etter smak)

Forslag til topping:
Sunkost Frysetørkede Jordbær
Sunkost Frysetørkede Bringebær
Mørk sjokolade (grovhakket eller revet) (f.eks. WermlandsChoklad Original)
 

Scroll ned og se produktene.

Slik gjør du

  1. Bland havregryn, psyllium, melk og kokosblomstsukker i en bolle eller en glasskrukke med lokk. Rør godt sammen slik at psyllium fordeles jevnt.
  2. Sett blandingen i kjøleskapet over natten, eller i minst 4-6 timer, slik at psyllium og havregryn får svelle. Når kjøleskapsgrøten er ferdig, skal det være en tykk grøt/pudding-konsistens.
  3. Rett før servering topper du kjøleskapsgrøten med frysetørkede jordbær, frysetørkede bringebær og mørk sjokolade (hakket eller revet). Velg din favoritt-topping, friske bær og frukt egner seg også godt.

Tips:
Dersom du ønsker en litt mykere konsistens, kan du røre inn litt ekstra melk/plantedrikk før servering, du kan også helle ekstra melk/plantedrikk over grøten i skålen.

Produkter i oppskriften