Grys hjemmelagde, probiotiske ketsjup

ketsjup hjemmelaget - probiotisk - sunkost

GRYS HJEMMELAGDE, PROBIOTISKE KETSJUP

Dette er en ketsjup som gjør mer enn å gi smak til kjøttmat, den hjelper fordøyelsen og er «balsam» for magen.

Ingredienser:

• 3 glass økologisk tomatpuré
• 1/4 kopp lønnesirup + 2 ss ekstra
• 1/4 kopp myse, avsilt fra yoghurt, kefir eller annen syrnet melk (helst upasteu-risert). Du kan også bruke Vita Biosa (kjøpes i helsekost). Har du laget surkål, kan du bruke litt av væsken fra denne for å sette i gang fermenteringen.
• 2 ss rå eplecidereddik
• 1 ss mineralsalt (fås i helsekost)
• 1 ts allehånde
• 1 fedd hvitløk, finhakk eller bruk hvitløkspresse

Slik gjør du:

Bland det hele og la stå under klede i ca 3 dager. Smak etter 2-3 dager og sett i kjøleskap når du synes den smaker rundt og godt, akkurat som ketsjup skal.

Triks! Jeg tok en tom Heinz-flaske og helte min ketsjup i. Min sønn som ikke ville spise ketsjup fra skål, hadde ingen problem med fermentert ketsjup i «riktig» innpakning.

 Les også: God mat for immunsystsemet

Innhold: 300 gr
Merke: Supernature
kr 69
Tomt på lager
Merke: Urtekram
Innhold: 250 ml
kr 115
Merke: Urtekram
Innhold: 200 gr
kr 39
Merke: Renee Voltaire
Innhold: 500 ml
kr 131
Innhold: 1 l
Merke: Øvrige varer
kr 349