Kake med nøttebunn

kake med nøttebunn
kake med nøttebunn

Kake med nøttebunn og syrlig vaniljekrem

Ingredienser

Bunn
70 g smør
4 eggehviter
2 dl Urtekram rørsukker
100 g Urtekram mandelmel
100 g Urtekram hasselnøtter
Urtekram maismel, maks. 1 ts

Syrlig vaniljekrem
3 dl pisket fløte
3 dl Crème Fraîche
½ dl melis
½ ts Urtekram vaniljepulver

Fremgangsmåte

1. Smelt smøret og la det kjøle.
2. Pisk eggehvitene stive, og tilsett sukker 1 ss av gangen, under stadig piskning til deigen er fyldig.
3. Hak hasselnøtter grovt. Vend nøtter, mandel mel og smør forsiktig i deigen.
4. Smør en spring form (24cm) med smør, drys med litt potet mel, og fyll deigen i formen.
5. Stek bunnen på 180 grader i ca. 25 minutter i midt i ovnen.
6. La bunnen kjøle før den vendes forsiktig ut på et serveringsfat.
7. Bland pisket fløte, cremefraiche, melis og vanilje og pisk. Ta kremen på toppen av kaken sammen med friske bær.