Lavkarbo kokosmakroner

Kjempegode kokosmakroner med få ingredienser! Sunnere julesnacks ved bruk av Finesse søtning!


Ingredienser

Slik gjør du

1. Visp eggehviten lett sammen i en liten kasserolle (skal ikke stivpiskes).
2. Tilsett søtningen og kokosmassen, rør det hele godt sammen over svak varme til massen henger godt sammen. Massen blir litt «seig», dette tar ikke lang tid.
3. Bruk teskjeer og legg 12 emner på en bakeplate kledd med bakepapir, stekes ca. 15 minutter på 150°C.
4. La makronene stå å hvile i ovnen litt etter steking med ovnsdøren åpen. Ta de ut når de er blitt lunkne og dra de over på rist med bakepapiret under. La de avkjøle seg helt og dypp bunnen i smeltet mørk sjokolade. Dypp de gjerne to ganger, men lade stå kjølig 10 minutter før du gjentar prosessen. Settes kjølig 30 minutter, før de legges i en tett boks og oppbevares i kjøleskapet.

Kokosmakronene kan også stekes som en hel kake. Form en sirkel av deigen på bakepapirkledd stekebrett. Stek på 150°C i 20 min. Fordel deretter smeltet sjokolade over.

Produkter i oppskriften