Matmuffins med Sunflour

Sunne, mettende, glutenfrie muffins du kan spise hele uka! Perfekt i matboksen, til helgefrokosten eller å ha med seg på tur. Enkle å lage og skikkelig smakfulle.


Ingredienser

  • Til ca 12 muffins trenger du:
  • 200 g bacon
  • 1 finhakket løk
  • 80 g soltørkede tomater
  • 4 egg
  • 3 dl creme fraiche
  • 0,5 dl olje
  • 1 dl vann
  • 6 dl SunFlour solsikkemel
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts oregano
  • 1 ss fiberhusk
  • 100 g revet ost

Slik gjør du

Skjær bacon i små biter og stek det sprøtt og gyllent. Tilsett finhakket løk og la det steke et par minutter, til løken blir blank. Tilsett oppdelte soltørkede tomater, og hell så blandingen over på en tallerken for avkjøling.

Bland de tørre ingrediensene sammen i en skål. Pisk egg, creme fraiche, olje og vann sammen, og bland deretter inn de tørre ingrediensene. Tilsett bacon, løk og tomat-blandingen til slutt.

La deigen stå og hvile i 5-10 min. Hell den deretter i 12 muffinsformer. Deigen kan være litt seig, så det kan være lurt å forme den til små boller med en skje dyppet i kaldt vann før de legges i muffinsformene.

Stekes midt i ovnen i på 200 °C i 25 min.

Produkter i oppskriften