Aprikos- og gresskarkjernebars

Bars eller energikuler er både enkle å lage og fine å ha med seg på farten!

Ingredienser:

2,5 dl tørket aprikos

1 dl gresskarfrø

1 dl valnøtter

1/2–1 dl kokosmel

3 ss activated barley

1/2 ts himalayasalt

1 ts kanel

1/2 ts kardemomme

1 ss hampprotein

5 dråper stevia

2 ss chiagelé

3 ss kokosolje

Tåler du ikke nøtter, kan du erstatte valnøttene med solsikkefrø.

Slik lager du det:

  1. Ha ingrediensene i foodprosessor, kjør til det blir en jevn, klebrig masse.
  2. Så tar du et bakepapir og presser deigen ut til en stor firkant p. ca. 2 cm i høyden.
  3. Strø så på topping. Skjær så til bars i den størrelsen du ønsker, firkantede eller avlange.
  4. Separer dem med bakepapir og legg dem i en matboks, oppbevares i kjøleskap ca. 1 ukes tid eller i fryser. Du kan også rulle disse til kuler.

TOPPINGFORSLAG:

Hampfrø, bipollen, kakaobiter, gojibær, kokosmasse og lignende

Ønsker du å lese mer om Rawfood kan du lese det her.

Oppskriften er hentet fra Trine Berge sin bok «Rwafood», Cappelen Damn. Foto: Jon Marius Nilsson.