Blåbær – og havreruter

Sunn snacks og mellommåltid? Så lett kan det lages!

Ingredienser:

300 g Glutenfrie store havregryn

1,5 ts Vaniljepulver

225 g Blåbær ( spar av 60 g til pynt)

1 dl Yacon – eller Agavesirup

2 dl Mandel-, ris- eller kokosmelk

Kokosfett til å smøre formen

Slik gjør du:

  1. Ha alle ingrediensene i en foodprossessor og kjør til massen samler seg, men ikke så det blir helt finkornet.
  2. Rør lett inn de ekstra blåbærene. Smør en 18×25 cm ildfast form med kokosfett.
  3. Ha massen i formen og stek på 180°C i 25 min på nederste rille.
  4. Avkjøl i formen og del opp i 12 ruter.

Se hvordan du lager blåbær- og havreruter, og lær hvorfor disse er et sunt alternativ i filmen med Johanna og Elisabeth:

Fra 25.april til 14.mai har Sunkost kampanje med fokus på sunnere mat! Se hvilke produkter som er på tilbud her

Se alle oppskriftsfilmene på Sunkost-TV