Chilli con Carne
Prøv denne sterke Chili con Carne-varianten som også kan brukes som base til andre gryteretter.
Ingredienser
- 400 - 500 g karbonadedeig
- 1 gul løk finhakket
- 1 rød løk finhakket
- 1 rød paprika i terninger
- 1 grønn paprika i terninger
- 2 fedd hvitløk finhakket
- 1 - 2 ts spisskummen
- 2 - 3 ts oregano (Helios, Manna)
- 1 kanelstang
- 1 boks (400g) hakkede tomater (Helios, Manna)
- ca. 100 g soltørkede tomater (finakket)
- 2 bokser røde bønner
- salt og pepper etter smak
- 1 - 3 ss chilli
Slik gjør du
1. Stek kjøttet med 1 ss Chili, krydre med salt og pepper og legg til side.
2. Fres løk, paprika og hvitløk i en kjele med olje og ca 1-2 ss Chili til grønnsakene er litt myke.
3. Tilsett krydder og fres ca et minutt til før du tilsetter boksen med hakkede tomater, soltørkede tomater og væsken som er i boksene med røde bønner.
4. Tilsett kjøttdeigen og la dette surre i ca 20 min.
5. I de siste minuttene har du i de røde bønnene, og retten er klar når bønnene er gjennomvarme.
6. Fjern kanelstangen og server med salat, brød og gjerne rømme, guacamole og nachochips.
Retten kan gjerne lages dagen i forveien da den smaker bedre når den får stått litt.