
Chilli con carne
Prøv denne varianten som også kan brukes som bolle-«base» for å lage alle typer boller i en sunnere variant.
INGREDIENSER
- 400 - 500 g karbonadedeig
- 1 gul løk finhakket
- 1 rød løk finhakket
- 1 rød paprika i terninger
- 1 grønn paprika i terninger
- 2 fedd hvitløk finhakket
- 1 - 2 ts spisskummen (Helios, Manna)
- 2 - 3 ts oregano (Helios, Manna)
- 1 kanelstang
- 1 boks (400g) hakkede tomater (Helios, Manna)
- ca. 100 g soltørkede tomater (finakket)
- 2 bokser røde bønner
- salt og pepper etter smak
- 1 - 3 ss cocosa gourmet chilli
SLIK GJØR DU
Stek kjøttet i 1 ss Cocosa Gourmet Chili, krydre med salt og pepper og legg til side.
Fres løk, paprika og hvitløk i en kjele med ca 1-2 ss Cocosa Gourmet Chili til grønnsakene er litt myke.
Tilsett krydder og fres ca et minutt til før du tilsetter boksen med hakkede tomater, soltørkede tomater og væsken som er i boksene med røde bønner.
Tilsett kjøttdeigen og la dette surre i ca 20 min.
I de siste minuttene har du i de røde bønnene, og retten er klar når bønnene er gjennomvarme.
Fjern kanelstangen og server med salat, brød og gjerne rømme, guacamole og nacochips.
Retten kan gjerne lages dagen i forveien da den smaker bedre når den får stått litt.