Chilli con Carne

Prøv denne sterke Chili con Carne-varianten som også kan brukes som base til andre gryteretter.


Ingredienser

  • 400 - 500 g karbonadedeig
  • 1 gul løk finhakket
  • 1 rød løk finhakket
  • 1 rød paprika i terninger
  • 1 grønn paprika i terninger
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • 1 - 2 ts spisskummen
  • 2 - 3 ts oregano (Helios, Manna)
  • 1 kanelstang
  • 1 boks (400g) hakkede tomater (Helios, Manna)
  • ca. 100 g soltørkede tomater (finakket)
  • 2 bokser røde bønner
  • salt og pepper etter smak
  • 1 - 3 ss chilli

 

Slik gjør du

1. Stek kjøttet med 1 ss Chili, krydre med salt og pepper og legg til side.

2. Fres løk, paprika og hvitløk i en kjele med olje og ca 1-2 ss Chili til grønnsakene er litt myke.

3. Tilsett krydder og fres ca et minutt til før du tilsetter boksen med hakkede tomater, soltørkede tomater og væsken som er i boksene med røde bønner.

4. Tilsett kjøttdeigen og la dette surre i ca 20 min.

5. I de siste minuttene har du i de røde bønnene, og retten er klar når bønnene er gjennomvarme.

6. Fjern kanelstangen og server med salat, brød og gjerne rømme, guacamole og nachochips.

Retten kan gjerne lages dagen i forveien da den smaker bedre når den får stått litt.

Produkter i oppskriften