Chilli con carne

Prøv denne varianten som også kan brukes som bolle-«base» for å lage alle typer boller i en sunnere variant.


INGREDIENSER

  • 400 - 500 g karbonadedeig
  • 1 gul løk finhakket
  • 1 rød løk finhakket
  • 1 rød paprika i terninger
  • 1 grønn paprika i terninger
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • 1 - 2 ts spisskummen (Helios, Manna)
  • 2 - 3 ts oregano (Helios, Manna)
  • 1 kanelstang
  • 1 boks (400g) hakkede tomater (Helios, Manna)
  • ca. 100 g soltørkede tomater (finakket)
  • 2 bokser røde bønner
  • salt og pepper etter smak
  • 1 - 3 ss cocosa gourmet chilli

 

SLIK GJØR DU

Stek kjøttet i 1 ss Cocosa Gourmet Chili, krydre med salt og pepper og legg til side.

Fres løk, paprika og hvitløk i en kjele med ca 1-2 ss Cocosa Gourmet Chili til grønnsakene er litt myke.

Tilsett krydder og fres ca et minutt til før du tilsetter boksen med hakkede tomater, soltørkede tomater og væsken som er i boksene med røde bønner.

Tilsett kjøttdeigen og la dette surre i ca 20 min.

I de siste minuttene har du i de røde bønnene, og retten er klar når bønnene er gjennomvarme.

Fjern kanelstangen og server med salat, brød og gjerne rømme, guacamole og nacochips.

Retten kan gjerne lages dagen i forveien da den smaker bedre når den får stått litt.

Produkter i oppskriften
  1. Helios Spisskummen
    Helios Helios Spisskummen
    30,-
    På lager i nettbutikken
  2. Helios tomater hakkede
    Helios Helios tomater hakkede
    27,-
    På lager i nettbutikken
  3. Manna Røde kidneybønner i lake
    Manna Manna Røde kidneybønner i lake
    25,-
    På lager i nettbutikken