Chilli con Carne

Slik lager du sunn Chilli con Carne

Prøv denne varianten som også kan brukes som bolle-«base» for å lage alle typer boller i en sunnere variant.


Fremgangsmåte:

Stek kjøttet i 1 ss Cocosa Gourmet Chili, krydre med salt og pepper og legg til side.

Fres løk, paprika og hvitløk i en kjele med ca 1-2 ss Cocosa Gourmet Chili til grønnsakene er litt myke.

Tilsett krydder og fres ca et minutt til før du tilsetter boksen med hakkede tomater, soltørkede tomater og væsken som er i boksene med røde bønner.

Tilsett kjøttdeigen og la dette surre i ca 20 min.

I de siste minuttene har du i de røde bønnene, og retten er klar når bønnene er gjennomvarme.

Fjern kanelstangen og server med salat, brød og gjerne rømme, guacamole og nacochips.

Retten kan gjerne lages dagen i forveien da den smaker bedre når den får stått litt.

Ingredienser:

Mengde Ingrediens Varenummer
400-500 g Karbonadedeig
1 Gul løk, finhakket
1 Gul løk, finhakket
1 Rød løk, finhakket
1 Rød paprika, i terninger
1 Grøn paprika, i terninger
2 fedd Hvitløk, finhakket
Ca. 1-2 ts Spisskummen
Ca. 2-3 ts Oregano
1 Kanelstang
1 boks (400 g) Hakkede tomater
Ca. 100 g Soltørkede tomater, finhakket
2 bokser (ca. 290 g pr boks) Røde bønner
Etter ønske Salt og Pepper
1-3 ss Cocosa Gourmet Chili 52432
Tomt på lager
Merke: Cocosa
Innhold: 200 ml
kr 139

I samarbeid med Soma.