Middagskaker av kikerter

Disse smakfulle middagskakene er superenkle å lage, og de trenger heller ikke
mange ingredienser. Perfekt til hverdagsmiddag!

(9 stk.)
1 dl sesamfrø
2 bokser kikerter, skylt og avrent (ca. 7 dl kokte bønner)
2 medium gulrøtter, hakket smått
1 ss vegansk buljongpulver
(ev. grillkrydder eller krydderblanding etter eget ønske)
3-4 ss hvetemel eller kikertmel kanskje litt salt, smak til

Fremgangsmåte

  1.  Rist sesamfrøene i tørr panne under stadig omrøring. De begynner ofte å “hoppe” etterhvert, og når de har fått en anelse gyllen farge og det lukter deilig ristet sesamfrø i kjøkkenet ditt, er de ferdige.
  2. Ha sesamfrø, kikerter, gulrot og buljongpulver i en stor bakebolle.
  3. Bland og mos med stavmikser til det er en passe jevn deig (ev. bruk food processor). Det trenger ikke bli helt fullstendig most.
  4. Tilsett melet og arbeid det hele godt sammen med en sleiv. Kanskje det trengs litt salt.
  5. Form middagskaker av farsen og stek dem i godt med olje til de er gylne på begge sider.

Oppskriften er hentet fra boken “Veganmat på sitt best” av Janne H. Johansen, Cappelen & Damm.
Foto: Nina Dreyer Hensley & Jim Hensley