Pesto, pasta og asparges
Enkel nydelig vegansk rett som kan benyttes til lunsj eller middag! Ved å benytte Udo’s Choice får man også i seg de gode fettsyrene.
Ingredienser
- Ca. 400 gram pastarør
- 1 bunt grønne asparges
- 1-2 ts Cocosa Gourmet Hvitløk
- 1 potte basilikum
- 1 liten potte kruspersille
- Ca. 50 gram pinjekjerner
- 50 gram finrevet parmesan
- hvitløkskløft
- En klype salt
- Sitronsaft fra ½ sitron
- Ca. 1 dl Udo’s Choice (evt. 50/50 med en god olivenolje)
Slik gjør du
1. Lag pestoen først (denne kan gjerne lages dagen i forveien) Kjør alt utenom parmesan i stavmikser eller blender, slik at du får en litt grov blanding. Riv parmesanen grovt og rør inn i pestoen.
2. Kok pastarørene ifølge anvisningen på pakken. Skrell aspargesen med en potetskreller (du skreller ”stilken”, lar toppene sitte på som de er) og stek dem i Cocosa gourmet hvitløk i 3-4 minutter.
3. Når pastaen er ferdig kokt, heller du av vannet og blander inn pestoen. Server med 3-4 asparges på toppen og eventuelt litt revet parmesan.
Man kan fint benytte broccoli eller andre grønne grønnsaker i stedet for asparges, hvis man heller ønsker det.