Pizza med kokosolje – litt sunnere

Lag en sunnere pizza med kokosolje

Kokosolje er blitt utrolig populært til matlaging, og det er ikke uten grunn! Benytt Cocosa kokosolje, Cocosa kokosmel og speltmel i pizzaen din, og få en herlig og sunnere pizza!


Fremgangsmåte:

Pizzabunn

  1. Ha alt det tørre i en bolle.
  2. Varm opp vannet til ca 40 grader og hell det over det tørre.
  3. Tilsett smeltet Cocosa-olje med hvitløk og elt deigen godt sammen.
  4. La den heve i ca 45 min og kjevle ut to pizzabunner på ca 32 cm.
  5. Legg på pizzafyllet.

Pizzafyll

  1. Stek løk i chili-oljen til den er gylden, og sett løken til side i en bolle.
  2. Stek kjøttdeigen i hvitløks-oljen, og strø over salt og oregano.
  3. Tilsett boksen med hakkede tomater og la alt få et oppkok. Rør inn løken.
  4. Fyll så pizzabunnene, ha på revet ost og den toppingen du måtte ønske.
  5. Stek pizzaen på 200 grader i ca 25 min.

Ingredienser pizzabunn:

Mengde Ingrediens Varenummer
4,5 dl Vann
1 pakke Tørrgjær
450 g Sammalt fint speltmel
50 g Cocosa Mel 52424
1 ts Havsalt
2 ss Cocosa Gourmet Hvitløk 52434
Merke: Cocosa
Innhold: 200 ml
kr 139
Merke: Cocosa
Innhold: 350 gr
kr 69

Ingredienser pizzafyll:

Mengde Ingrediens Varenummer
1-2 Løk skjært i biter
2 ss Cocosa Gourmet Chili 52432
400 g Kjøttdeig
400 g Cocosa Gourmet Hvitløk 52424
1 ts Havsalt
1 ts Oregano
1 boks (400 g) Hakkede tomater
Etter ønske Topping (F.eks. revet ost, sjampinjong,
paprika og tomat)
Tomt på lager
Merke: Cocosa
Innhold: 200 ml
kr 139
Merke: Cocosa
Innhold: 200 ml
kr 139

 

Derfor er kokosolje et godt alternativ:

Cocosa er en optimal matolje på grunn av sitt høye innhold av mellomlange fettsyrer, og den tåler lys og varme uten å bli ødelagt. Kokosnøttoljens fantastiske smak og egenskaper gjør at den kan erstatte andre fettkilder i baking, steking og på brødskiva. Den gir også deilig smak til bakeverk.