Pizza med kokosolje – litt sunnere

Lag en sunnere pizza med kokosolje

Kokosolje er blitt utrolig populært til matlaging, og det er ikke uten grunn! Benytt Cocosa kokosolje, Cocosa kokosmel og speltmel i pizzaen din, og få en herlig og sunnere pizza!


Fremgangsmåte:

Pizzabunn

  1. Ha alt det tørre i en bolle.
  2. Varm opp vannet til ca 40 grader og hell det over det tørre.
  3. Tilsett smeltet Cocosa-olje med hvitløk og elt deigen godt sammen.
  4. La den heve i ca 45 min og kjevle ut to pizzabunner på ca 32 cm.
  5. Legg på pizzafyllet.

Pizzafyll

  1. Stek løk i chili-oljen til den er gylden, og sett løken til side i en bolle.
  2. Stek kjøttdeigen i hvitløks-oljen, og strø over salt og oregano.
  3. Tilsett boksen med hakkede tomater og la alt få et oppkok. Rør inn løken.
  4. Fyll så pizzabunnene, ha på revet ost og den toppingen du måtte ønske.
  5. Stek pizzaen på 200 grader i ca 25 min.

Ingredienser pizzabunn:

MengdeIngrediensVarenummer
4,5 dlVann
1 pakkeTørrgjær
450 gSammalt fint speltmel
50 gCocosa Mel52424
1 tsHavsalt
2 ssCocosa Gourmet Hvitløk52434

Ingredienser pizzafyll:

MengdeIngrediensVarenummer
1-2Løk skjært i biter
2 ssCocosa Gourmet Chili52432
400 gKjøttdeig
400 gCocosa Gourmet Hvitløk52424
1 tsHavsalt
1 tsOregano
1 boks (400 g)Hakkede tomater
Etter ønskeTopping (F.eks. revet ost, sjampinjong,
paprika og tomat)

 

Derfor er kokosolje et godt alternativ:

Cocosa er en optimal matolje på grunn av sitt høye innhold av mellomlange fettsyrer, og den tåler lys og varme uten å bli ødelagt. Kokosnøttoljens fantastiske smak og egenskaper gjør at den kan erstatte andre fettkilder i baking, steking og på brødskiva. Den gir også deilig smak til bakeverk.