Rødbetkaker med Cocosamel

Namm. Glutenfrie, smaksrike og spennende rødbetkaker!

400-500 g kjøttdeig – gjerne økologisk
1 løk (160 g skrellet)
3 rødbeter (380 g når du har tatt av skallet)
1 rød chili (ta ut frøene)
1½ ts salt
½ ts pepper
1 ts hvitløkspulver
3 ss Cocosa Mel, 30 g

Slik lager du det:

  1. Bruk en kjøkkenmaskin og start med å rive løk, rødbeter, samt chilien på det fineste.
  2. Skift til å ha en kniv i bunnen av kjøkkenmaskinen.
  3. Ha revet rødbete, løk, chili og tilsett kjøttdeigen samt alt krydderet og Cocosa melet.
  4. Kjør det til en jevn masse, og lag ca. 12 kaker som du steker i middels varm panne – gjerne med litt Cocosa kokosolje.
  5. Trykk kakene ganske flate slik at de blir gjennomstekt. Pass på at pannen ikke blir for varm – da får du lett brente kaker.
  6. Server varme med en grønn salat med god dressing!

Økologisk kokosmel er rikt på kostfiber og kilde til protein. Det er et ypperlig glutenfritt alternativ til mel.

Oppskriften er hentet fra Soma.no