Squashbåter med pizzafyll

Squashbåter

Squashbåter med revet ost, cherrytomater og krydder.

Squashbåter er en middag som er utrolig god og passer for hele familien!  En morsom rett som man kan lage sammen. Sunt og godt i tillegg!

Dette trenger du:

  • 2 squash
  • Ca. 100 g tomatpuré litt tørket provencekrydder eller oregano
  • 4 hvitløksfedd, knust
  • Litt salt
  • Et par never revet veganost
  • 5 cherrytomater, i tynne skiver
  • Hakket frisk basilikum eller andre urter
  • En dæsj olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Del squashen i to på langs og legg delene i en ildfast form.
  2. Smør på et lag med tomatpuré, strø over provencekrydder, hvitløk og litt salt. Avslutt med et generøst dryss veganost, deretter cherrytomate og til slutt en dæsj olivenolje.
  3. Stek på 225 grader i 15 min. Pynt med frisk basilikum før servering.

Ovnsbakt forsiktig til den er perfekt myk, men samtidig fast og sprø.

 

Oppskriften er hentet fra boken «Veganmat på sitt beste» av Janne H. Johansen, Cappelen & Damm.
Foto: Nina Dreyer Hensley & Jim Hensley