Tacoboller

Små, saftige, uimotståelige, smakfulle munchies. Perfekt konsistens og
med hele maiskorn inni. 100% kjøttfrie.

(ca. 20 små boller, nok til 2 sultne)
2 dl tørr soyafarse
1 dl små havregryn
1 pose tacokrydder – (Hos Sunkost får du kjøpt økologisk Taco Krydder MIX)
En liten boks mais (ca. 150 g /2 dl) eller mais fra én maiskolbe
4 ss kikertmel (ev. bruk hvetemel)
ca. 2 dl vann

Fremgangsmåte

  1. Om du bruker fersk maiskolbe, rens den først og kok den i ca. 10 min i lettsaltet vann. Avkjøle og skrap av maiskornene med en skarp kniv.
  2. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt. La det stå og godgjøre seg i minst 15 min. Farsen skal bli helt myk og gjennomtrukket av væske. Om den virker tørr, tilsett litt mer vann.
  3. Viktig: Gni farsen godt sammen med en sleiv, til den er litt seig. Form små, rufsete boller, klem dem sammen som om du lager en snøball. Stek dem varsomt i en panne med olje, til de er gyllenstekte. Serveringstips: Server de nystekte tacobollene sammen med salat og tomat i tortillaskåler.

Tortillaskåler lager du slik:

  1. Du trenger en en ildfast skål å forme lefsene i. Det kan være en liten kakeform, kjele, ildfast skål, bolle eller liknende.
  2. Dytt en tortillalefse ned i formen.
  3. Stek på 200 grader til de er lett gylne, ca 7-10 min.

Tips til servering!

Server de nystekte tacobollene sammen med salat og tomat i tortillaskåler.

Oppskriften er hentet fra boken “Veganmat på sitt best” av Janne H. Johansen, Cappelen & Damm.
Foto: Nina Dreyer Hensley & Jim Hensley