Ostekake med en skikkelig god vri! En lett, smakfull kake – perfekt å servere etter tunge julemåltider.
Ingredienser til bunn:
450 g Helios Mandler
200 g Helios Dadler
2 ts Cocosa Extra Virgin
4 ts Cocosa Kokossirup
2 ts Helios Ceylon Kanel
1/2 ts nellik
1/2 ts frisk revet ingefær
Ingredienser til fyll:
1,5 dl gresk yoghurt
200 g Philadelphia Light
2 dl økologisk kremfløte
Revet skall fra 2-3 lime
4 ts Cocosa Kokossirup
4 ss sitronsaft
1-2 ss Cocosa Kokosblomstsukker
5 plater gelatin
Ca. 1/2 dl vann
Fremgangsmåte:
1. Kjør mandlene i en foodprosessor. Tilsett litt og litt dadler og kokosolje
2. Hell i krydder i kokossirup, og bland bunnen godt. Trykk den så jevnt ut i en rund kakeform på ca. 24 cm. Husk å sette denne kaldt mens du lager fyllet.
3. Legg gelatinplatene i kaldt vann.
4. Riv skall fra lime og sett til side. Pisk så 2 dl kremfløte, før du tilsetter yoghurt og Philadelphia-ost. Smak deg frem med lime, sitronsaft og kokossirup. Smaken blir litt mildere når kaken har satt seg, så det er greit å få frem lime- smaken. Er den litt lite søt kan du spe på med litt kokossukker.
5. Kok litt vann og bland inn gelatinplatene så det ikke er noen klumper. Miks godt inn i kakefyll og hell over bunnen.
Oppskriften kommer fra Bjørg Fagerlie.
Merke: Helios
Merke: Helios
Merke: Helios
Merke: Cocosa
Innhold: 180 ml