Rabarbra crumble

oppskrift rabarbra crumble
oppskrift rabarbra crumble

Rabarbra crumble

Ingredienser

600 g rabarbra

50-100 g rørsukker

1 vaniljestang

50 g tørkede tranebær

 

Crumble:

50 g mandler

100 g havregryn

50-100 g rørsukker

0,5 dl rapsolje eller annen mild olje

Fremgangsmåte

Skjær rabarbraen i stykker på 2-3 cm. Legg dem i en ildfast form.

Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Bland vaniljen godt med sukkeret. Du kan velge sukkermengde etter hvor mye du ønsker.

Bland sukker og tranebær godt sammen med rabarbraen.

Sett i ovn på 200 grader i 10 minutter.

Finhakk mandlene og bland dem godt med havregryn og sukker etter smak.

Hell oljen i crumblen og smuldre den lett sammen med fingrene.

Bre crumblen utover de bakte rabarbraene.

Skru varmen i ovnen ned til 150 grader og bak crumblen ferdig i 30-35 minutter.