
Sprø kålsalat med dadler og tranebær
Tørket frukt inneholder naturlig sødme. Lag en frisk kålsalat og piff den opp med en håndfull tørkede dadler! Hvem blir ikke glad av en slik fargerik rett?
INGREDIENSER
- 100 g fersk rødkål
- 50 g fersk grønnkål
- 1 håndfull druer
- 1 appelsin
- 1 granateple
- 2 ferske fikner
- 30 g valnøtter
- 1 håndfull strødadler
DRESSING
- 1 ss dijonsennep
- 1 ss Helios eplecider-eddik
- 2 ss olivenolje
- salt og kvernet pepper
SLIK GJØR DU
KÅLSALATEN: Snitt rødkålen fint. Skyll og hakk grønnkålen fint. Skyll og del druene i to. Del appelsinen i fileter. Del granateplet, og ta ut kjernene. Skyll fiknenen, og skjær dem i kvarte biter. Rist valnøttene lett i en tørr panne.
DRESSING: Bland sennep, eddik, olje, salt og pepper. Vend dressingen sammen med kålsalaten, og topp med frukt og nøtter.