Linda Stuhaugs sunne og hjemmelagde sjokoladepålegg!
Her snakker vi virkelig nydelig, hjemmelaget sjokoladepålegg! Å kombinere hasselnøtter med cashewnøtter er en skikkelig god ide, for dette ble det beste sjokoladepålegget Linda Stuhaug har laget noen sinne. I tillegg helt vegansk, økologisk og uten sukker. SÅ godt, og ikke minst enkelt å lage! Se oppskriften i reel på Instagram her!
Oppskrift: Linda Stughaug
Du trenger, til 1 stort glass:
- 250 g Sunkost hasselnøtter
- 50 g Sunkost cashewnøtter
- 1 ts maldonsalt eller Himalayasalt
- 4 ss valgfri søtning (for eksempel 2 ss sukrin+)
- 4 ss rawpowder kakaopulver
Slik gjør du
1. Ha nøttene over på eit steikebrett med bakepapir. Sett inn i ovnen på 200 grader over-undervarme, og rist nøttene i 6-8 minutter. Avkjøl litt.
2. Ha cashewnøtter over i en kraftig blender eller foodprosessor, mens du har rister hasselnøttne litt i eit klede for å få av skallet før du også tar hasselnøttene i blenderen.
3. Først blir nøttene malt, deretter fuktig og til slutt får du nøttesmør-konsistens/ det blir flytande. Kan hende du må skrape ned fra kantane underveis.
4. Tilsett salt, søtning og kakao miks det godt inn. Hell så sjokoladepålegget over i eit glass. Oppbevar i kjøkkenskapet og bruk til alt du vil ha ekstra sjokolade på.