Nøtteknekk med sjokolade og gojibær

Her kan du lage en elegant vri på lørdagsgodisen som samtidig gir deg masse næringsstoffer.

250 g smør
240 g Navitas Coconut sugar
60 ml vann
3 ss lys sirup
1 ts vaniljeekstrakt
250 g Navitas Cashewnøtter, (eventuelt salte peanøtter om du ønsker det) derav 50 g til å drysse på toppen
70 g Navitas Sweet Cacao nibs
50 g tørkede Navitas Gojibær

Fremgangsmåte:

  1. Dekk en stekeplate eller bakeform med bakepapir.
  2. Ha smør, sukker, vann og sirup i en kjele, og sett platen på middels varme. Rør hele tiden!
  3. Når blandingen begynner å tykne, tilsett vaniljeekstrakt og 200 g nøtter. Blandingen er ikke ferdig enda!
  4. Røren skal få en karamellbrun farge.
  5. Hell røren i formen kledd med bakepapir.
  6. Strø over cashewnøtter/ peanøtter, sweet cacao nibs og gojibær.
  7. La massen avkjøle i 1/2 til 1 time før den brekkes opp i passelige biter.