Sunnere bursdagsboller med speltmel

Sunnere bursdagsboller

Ingredienser

50 g gjær

2 sp. Urtekram rørsukker

½ ts. Urtekram salt

8 dl. melk

100 g. smør

1200 g. Urtekram speltmel

2 eggeplommer til pensling

Fremgangsmåte

Ta gjær, salt og sukker i en bolle.

Smelt smør og melke i en kjele. La den kjøles litt ned.

Hell smør og melkeblandingen opp i bollen.

Sikt melet i blandingen i bollen og elt deigen.

La deigen heve i bollen i 1 time tildekket på et lunt sted.

Når deigen har hevet form 18-20 boller på et bord drysset med mel.

Sett deretter bollene på en bakplate med bakepapir.

Lad bollene etter heve i 15 minutter.

Sett ovnen på 200 grader.

Når bollene er ferdig hevet pensles de med eggeplomme.

Bak bollene i 16-18 minutter ved 200 grader.