Smakfull fiskesuppe

En varm, smakfull fiskesuppe passer perfekt på en kald dag. Denne suppen er i tillegg både glutenfri og laktosefri.

Ingredienser

400 gram valgfri fiskefilet

1 boks kokosmelk (400 ml)

1-2 ss Cocosa Pure

1/2 løk

1-2 fedd hvitløk

1 bit frisk ingefær

1 rød chili

1/2 sitron eller 1 hel lime

1 dl sterk fiske- eller grønnsaksbuljong

2 gulrøtter

1/2 purre

50 gram cashewnøtter

Frisk koriander

Slik gjør du det:

Hakk løk, hvitløk og chili fint. Fjern frøene fra chilien, ellers blir det veldig sterkt.
Skrell og riv ingefæren.
Rør dette sammen med Cocosa over middels varme i en kjele til det er blankt, men ikke brunt. Hell over saften av sitronen eller limen, og så buljongen.
La dette koke et par minutter. Tilsett nesten all kokosmelken, men la ca 1 dl være igjen.
Varm opp til det koker, senk varmen til middels svak og legg i fisken i biter.
La trekke i ca 5 min under lokk, det må ikke koke.
Mens fisken trekker, kutter du gulrøttene og purre i tynne strimler og hakker nøtter og koriander. Rør grønnsakene forsiktig inn, og la det trekke et par minutter.
Hell på resten av kokosmelken og strø cashewnøtter og koriander på til slutt.
Kan nytes sammen med litt ris, glassnudler eller som den er!