Sunnere nugatti (hjemmelaget nugatti)
Prøv hjemmelaget nugatti - et herlig nøttepålegg med hasselnøtter, råkakao og kokosolje. Bruk som pålegg på brød og rundstykker, eller som en smakfull dipp, for eksempel til bær eller oppskåret frukt.
Ingredienser
- 250 g Sunkost Hasselnøtter
- 3-4 ss kakaopulver (f.eks. Sunkost Kakaopulver, Rawpowder Kakaopulver eller Supernature Kakaopulver)
- 1 ts Rawpowder Celtic Havsalt Grovt
- 2-4 ss SukrinSirup Gold
- 1 ts Helios Ceylon Kanel
- 2-3 ss Supernature Cocosa Kokosolje
Scroll ned og se produktene.
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 200 grader. Rist hasselnøttene i ovnen i 5-10 minutter, til de blir gylne og dufter aromatisk. Om ønskelig, gni av mesteparten av skallet. Dette er ikke nødvendig for smaken.
- Ha de varme nøttene over i en kraftig blender eller foodprosessor. Tilsett resten av ingrediensene (SukrinSirup kan du smake til med senere, etter ønske). Kjør blandingen til den begynner å samle seg til en tykk og kremet konsistens.
- Bruk en slikkepott til å skrape kantene underveis, og ta pauser om maskinen blir varm.
- Om blandingen blir for tykk, kan du tilsette 2-3 ss kokosolje for å oppnå en jevnere konsistens. Smak til med SukrinSirup.
- Bruk som pålegg eller som en søt og smakfull dipp.







