Fem tips til enklere tannpuss


Hvordan gjøre tannpussen til en lek

Det er ikke alltid like lett å få til en god tannpuss på barna. Enten er de trøtte, tullete, eller så har de rett og slett bare ikke lyst å pusse tennene. Men en god tannpuss er selvsagt viktig, så vi har derfor samlet noen tips som kan gjøre tannpussen litt enklere.

1. Ha gode rutiner

Barn generelt er veldig glad i rutiner og forutsigbarhet. Prøv derfor å ha en mest mulig lik rutine hver morgen og kveld, slik at barnet vet hva som kommer til å skje.

2. Syng en pussesang

For mange barn kan tannpussen bli ekstra hyggelig om man har en fast tannpuss-sang som man synger ved hver tannpusss. Da har man blant annet den kjente og kjære «puss, puss, så får du en suss» av Trond-Viggo Torgersen.

3. La barnet velge sin egen tannbørste

Kanskje blir tannpussen enda morsommere for barnet dersom de har fått lov til å velge sin egen tannbørste? Ta de med på butikken, og la de selv få velge.

4. Bruk et timeglass

Hva med å bruke et timeglass så barnet selv ser hvor lang tid som er igjen? I noen barnetannbørster får man med et timeglass, eller så kan man bruke et timeglass fra fks et brettspill. Da har barnet en klar oppfatning av hvor lenge det skal pusse.

5. Karius og Baktus

Om ingenting annet hjelper, så har vi alltids Karius og Baktus som kan motivere barnet til å pusse tennene. Man kan forklare at man får Karius og Baktus i tennene om man ikke er flink til å pusse tennene. Men dersom man er flink å pusse både morgen og kveld, så kan de ikke bygge hus i tennene.

Velg riktig tannkrem

Det er også viktig å velge riktig tannkrem. Sunkost har flere økologiske alternativ som bidrar til sunn tannhelse for de små!