Dette bør du tilsette kostholdet for en finere hud

Hva du spiser kan påvirke huden din i stor grad. Det hjelper ikke om du pleier huden din perfekt og bruker de riktige kremene hvis du ikke gir kroppen din nok næring. Det er viktig å ha et rikt og variert kosthold basert på gode råvarer. Maten du spiser virker også inn på utseendet, som hudens mykhet og glød, glansen i øynene og spenst og blankhet i håret. Her er eksempler på hva du kan tilsette kostholdet ditt som kommer ekstra godt med.


Trine Berge er livsstilveileder og Norges mest kjente rawfood-kokk. Hun har utgitt flere bøker blant annet bestselgeren Supermat og Supersmoothies under navnet «Superdamene» sammen med Sara Chacko. Berge deler sin interesse for rå, uarbeidet mat i boken «Rawfood» – som tar for seg både matglede, energi, nytelse og velvære.

Trine Berges topp 5 for skjønnheten:

1. Rå kakao er rik på antioksidanter og viktige mineraler. Denne inneholder også plantekjemikalier som gir energi og overskudd. Kjøp den i helsekost, og bruk den til å lage desserter og godteri – og ha den i smoothies.

2. Aloe vera inneholder mer enn 200 ulike næringsstoffer,  er kjent for å ha positiv innvirkning på huden og benyttes mye også i naturlige hudpleieprodukter. Kan kjøpes som juice i helsekost. Drikk den som den er eller bland dem i en smoothie.

3. Riskli (Rice Bran) er den delen av riskornet som inneholder mest næring. Blir gjerne kalt naturens skjønnhetsserum. Dette kan kjøpes som pulver i helsekost. Brukes i smoothie, sjokolade og desserter. 

4. Supernature Rice Bran Solubles er laget av den mest næringsrike delen av risen og inneholder Riboflavin og niacin som bidrar til å opprettholde normal hud. Hudpleiere anbefaler Rice Bran Solubles blant annet på grunn av sitt innhold av B-vitaminer.

5. Kamut hvetegress går for å være den mest basedannende av supermaten. Hjelper kroppen til å kvitte seg med avfallsstoffer og få fordøyelsen i balanse. Gir også renere hud.Supernature Kamut Hvetegress er laget av gressjuice fra selveste urhveten Kamut, og er kilde til en rekke næringsstoffer og inneholder blant annet B3 som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse og opprettholder normal hud.

6. Essensielle fettsyrer er ikke bare viktige for kroppens vitale organer som hjerne og hjerte, men også for en frisk og myk hud. Velg planteoljer som Happy Delight og Udo’s Choice – eller en flytende fiskeolje av god kvalitet.

Supermat

Supermat er mat som er tettpakket med næring, skånsomt bearbeidet og laget av kun naturlige råvarer, ingenting annet. Det er enkelt å inkludere som en del av den daglige kosten, og man kan varier med ulike typer av supermat. Man trenger ikke spise alt hele tiden, men gjerne eksperimente for å finne ut hva akkurat din hud har behov for i ulike årstidener. Med supermat kan du fint velge en eller to typer i starten – og prøve deg frem.

For å gi huden næring innenfra kan du forsøke å tilsette noe av dette i din daglige kost:

Supernature Purely Greens Max er et bredspektret supermatkompleks som inneholder pulver av alger, gress, grønnsaker og urter. Den er rik på vitamin A og jod som bidrar til å opprettholde en normal hud.

Supernature Chlorella inneholder vitamin A fra betakaroten som bidrar å opprettholde en normal hud.

Supernature Amla C Plus  inneholder C-vitamin fra naturlige kilder, og er fin for huden fordi vitamin C støtter kollagenproduksjon som er av betydning for hudens normale funksjon, Amla C Plus er helt unik da den inneholder C-vitamin fra amla, acerola, camu camu og nype, noen av naturens kilder til naturlig C-vitamin.

Bipollen har vært et populært tilskudd til maten gjennom historien. Supernature økologisk bipollen består av pollen fra en rik variasjon av økologiske blomster og kommer fra de uberørte Karpatfjellene i Romania. Bipollen inneholder blant annet sink som bidrar til å opprettholde normal hud, hår og negler.

Gojibær er en rik kilde til A-vitamin som bidrar til normal hud, normalt syn og normale slimhinner. Dette kan forklare hvorfor kineserne i mer enn 2000 år har brukt goji for å opprettholde en fin hud gjennom livet. A-vitaminet i goji kommer fra betakaroten som kroppen selv omdanner til A-vitamin ved behov. Dette er dermed den ideelle formen for A-vitamin da det ikke er mulig å overdosere.


Kilde: Trine Berge/ superdamebloggen.no og Cathrine Nilsen/Supernature