Gi huden din en skikkelig vår-boost

Du trenger ikke oppsøke hudpleie eller andre dyre behandlinger for å gi huden din pleie og oppfriskning. Med gode produkter og noen hjemmelagde masker, får du naturlig hudpleie i din egen stue.


Etter en lang vinter kjenner du kanskje at huden din ikke er helt på topp. Kanskje den er tørr etter kald vinterluft, kanskje du ser litt flere eller dypere rynker og linjer, kanskje du har partier med fet hud eller kanskje du synes du ser litt gusten ut etter måneder med lite sol. Fortvil ikke, det er mye hudpleie du kan gjøre selv i ditt eget hjem, som heller ikke koster all verden. Her får du noen tips til naturlige produkter, samt masker du kan lage selv, for akkurat din hudtype.

Weleda Skin Food er en næringsrik, økologisk krem både for ansiktet og for kroppen. Den skal virke nærende og mykgjørende for huden. Kremen inneholder naturlige ingredienser: mandelolje som skal virke beroligende, solsikkeolje som skal virke styrkende, samt ringblomst som skal virke pleiende. I tillegg er det antioksidantrik rosmarin i kremen. Weleda Skin Food brukes av verdensstjerner og make up-artister. Den dufter av sitrus, og kan med fordel brukes på tørr ansiktshud, og i tillegg på lepper, føtter, neglebånd og på resten av kroppen.

Weleda Skin Food Light er en lettere variant av denne pleiende og mykgjørende kremen. Den kan brukes i ansiktet og på hele kroppen. Du kan også bruke den som nattkrem for å gi ansiktet ekstra pleie i perioder med mye stress og lite søvn.

Hvis du har tørr hud på hele kroppen, kan du gi huden din en riktig spa-opplevelse med Weleda Skin Food Body Butter, med duft av appelsin, lavendel og vanilje. Body butteret skal virke mykgjørende og gi langvarig fuktighet, både for deg med tørr hud og deg med svært tørr hud. Det inneholder kakaosmør som er rikt på E-vitamin, samt sheasmør som skal virke fuktighetsbevarende.

Fet eller uren hud

Uansett alder er det mange som sliter i perioder med problemhud. Kanskje du sliter med sorte prikker, tette porer eller skjemmende kviser? For eksempel kan både stress og bruk av feil hudpleieprodukter føre til irritert og uren hud. Bruker du produkter som virker for uttørkende på huden, kan porenes åpninger bli mindre, slik at talg ikke kommer ut, og det kan oppstå tette porer og kviser.

Weleda har kommet med en hudpleieserie, Weleda Skincare for Blemished Skin, som er spesielt tilpasset problemhud. Den nye serien skal bidra til å motvirke kviser, fet hud og til å bevare hudens naturlige fuktbalanse. Produktene inneholder naturlige ingredienser og passer til kvinner og menn i alle aldre. De skal gi en gunstig effekt på tette porer, lindre øm og betent hud og virke kjølende og beroligende på huden. De skal også kunne redusere økt talgproduksjon.

Weleda Purifying Gel Cleanser er en skånsom, klinisk testet rensegelé med antibakterielle ekstrakter fra piletre. Den skal kunne bidra til å minske forekomsten av kviser, tilstopninger av porer og blank hud, samt minske porene. Den skal ikke virke uttørkende. Rensegeleen inneholder blå kamille, lavendel og peppermynte fra eteriske oljer og dufter godt.

Weleda Refining Lotion er en lett og forfriskende ansiktskrem. Også denne inneholder antibakterielle ekstrakter fra piletre. Ansiktskremen skal bidra til å motvirke kviser og urenheter, og til å holde huden matt. Den skal ikke tilstoppe porene, og den skal kunne berolige hud i ubalanse. Kremen dufter av blå kamille, lavendel og peppermynte, som er tilsatt som eteriske oljer.

Weleda S.O.S Spot Treatment er et formular med antibakterielle ekstrakter fra piletre, som brukes for å behandle kviser og røde partier. Eteriske oljer fra blå kamille, lavendel, timian og peppermynte gir en god duft. Du påfører den direkte på kviser eller urenheter punktvis, i et tynt lag. Du kan både bruke den om dagen og om natten.


Enkle ansiktsmasker du kan lage selv

Her gir vi den noen tips til enkle ansiktsmasker du mikser sammen på kjøkkenbenken i en fei!


Skrubb – til tørr hud og mot fine linjer

2,5 ss mandelolje (evt. annen olje)
2 ts Sukrin Gold

Dette er en veldig enkel ansiktsskrubb, som du raskt kan mikse sammen på kjøkkenbenken. Påføres fuktig hud, skrubb og skyll av.
Mandelolje er proppfull av fettsyrer og antioksidanter, med høyt innhold av vitamin A, E og D.
Den kan være med å bremse hudens aldringsprosess. Den er også godt egnet til sensitiv hud.

Passer best til normal til tørr hud

Havremaske til sensitiv hud 

1,5 ss havremel
2 ss gresk yoghurt
1 ts flytende honning

Bland sammen alle ingrediensene, påfør tørr hud, og la virke i 10 min.

Dette er en beroligende maske for deg med sensitiv hud. Honning er fuktighetsgivende. Havre har en beroligende effekt på huden, og kan hjelpe mot kløende eller irritert hud. Og yoghurt er rik på protein og kalsium, samtidig som den kan bidra til å roe ned sensitiv hud.

Passer best til normal til sensitiv hud

Antioksidant-maske

1 ss kaffegrut eller filterkaffe
1 ss rå kakaopulver
1 ts honning
1 ss matfløte

Bland sammen alle ingrediensene, påfør tørr hud, og la virke i 10 min.

Rå kakaopulver er proppfull av antioksidanter som kan bidra til å motkjempe frie radikaler og stimulere blodsirkulasjonen i huden. 
Kaffe har en eksfolierende effekt, mens honning og matfløte tilfører fuktighet.

Passer best til normal hud


Om du har sensitiv hud eller andre hudproblemer anbefaler vi å prøve masken på et lite område for å se om du reagerer på noen av ingrediensene.


Ansiktsmaske for fet hud

Ønsker du å lage din egen ansiktsmaske for fet hud, har du en med banan og sitron her.
Bananen skal kunne bidra til å absorbere fett fra huden, mens sitronen skal bidra til å rense porene.

1 stk banan
10 dråper juice fra en sitron
1 ss ekstra virgin olivenolje, kaldpresset

Mos bananen og tilsett sitronjuice og olivenolje. Rør godt sammen.
Påfør i ansiktet, men hold god avstand til øynene. La masken være på i 15 minutter.

For alle ansiktsmaskene anbefaler vi at du prøver masken på et lite område først, for å se om du reagerer på noen av ingrediensene, hvis du har sensitiv hud eller andre hudproblemer.