"Grønn" og skjønn hudpleie

Stadig flere sverger til naturlig og økologisk hudpleie. Mange av Sunkost-butikkene har derfor et stort utvalg av økologiske, velduftende og pleiende produkter. Og det kommer stadig nye produkter til.


Over hele den vestlige verden er det nå en trend som peker mot mer naturvennlige valg av hår- og hudpleieprodukter. Alle avsløringer om skadelige tilsetningsstoffer i syntetisk kosmetikk har både ført til et strengere regelverk, og et voksende marked for hudpleie basert på naturlige råvarer.

Samtidig handler det også om livsstilsvalg, påpeker Rødland. Er man opptatt av sunnhet og helse, kan man bli bekymret for at det finnes tvilsomme stoffer i de konvensjonelle produktene. Mediene rapporterer jo jevnlig om dette.

Tre ansiktskremer til voksen hud!

Alle basert på et pro-kollagen kompleks som inneholder biotin og hyaluronsyre som gir fastere hud og reduserer fine linjer. Lindrer hudirritasjoner og gir opptil 24 timers fuktighet.
For rynker og fine linjer: Dr. Organic Pro -Collagen Black Pearl er en styrkende fuktighetskrem basert på et pro-kollagenkompleks med biotin og hyaluronsyre. Serumet inneholder også ekstrakt fra solbærblad for forbedret elastisitet og foryngelse av fine linjer og rynker.
For stresset, tørr og sensitiv hud: Dr. Organic Pro Collagen Dragon’s Blood.
For fet hud: I Dr. Organic Pro Collagen -Probiotic Blend er pro-kollagenet utvunnet fra bjørnebærekstrakt. I likhet med de øvrige kremene i serien er den rik på biotin og hyaluronsyre.

Magisk syre? 

Også flere naturlige hudpleieprodukter er nå tilsatt ingrediensen hyaluronsyre. Hva er det egentlig?
Hyaluronsyre er ikke så mystisk som navnet antyder, men er et sukkermolekyl som finnes naturlig i huden, i øynene, i ledd og i hjernen. Det kan holde på opptil 1000 ganger sin egen vekt i vann, som er forklaringen på at stoffet blant annet binder fuktighet i huden. Hyaluronsyre stimulerer også dannelsen av kollagen, og gjør huden fast og fin.
At kroppens produksjon av hyaluronsyre avtar med årene, er noe av årsaken til at vi blant annet får tørrere hud etter hvert som vi eldes.

Tidligere ble den hyaluronsyren som ble benyttet i kosmetiske produkter fremstilt av hanekam. Kristine Rødland i kosmetikk-magasinet.no kan fortelle at hyaluronsyre nå også kan fremstilles fra planter.

Hun forklarer: Hyaluronsyre har tradisjonelt hatt høy molekylvekt, men det nye nå er lav-molekylær hyaluronsyre som lettere går inn i huden. Vegetabilsk hyaluronsyre er nå en trend-ingrediens i økologisk og naturlig hudpleie.

Veganske produkter fra Italia

N.A.E. står for Naturale Antica Erboristeria og merket har vært kjent i Italia i mange tiår. De økologiske og veganske skjønnhetsproduktene for hår, kropp og hender har røtter i italiensk tradisjon. Produktene har høy kvalitet. Naturlige ingredienser er kombinert med effektive aktive ingredienser. Passer for hele familien.
Prøv for eksempel N.A.E. Body Balm Herbal med ekstrakter fra rosmarin og timian for fukt og pleie. 98 av ingrediensene har et naturlig opphav, og kremen trekker raskt inn i huden. N.A.E. Shower Gel Herbal er en skånsom og forfriskende dusjgelé med økologiske ekstrakter fra timian og rosmarin.
N.A.E. Universal Cream inneholder økologisk olivenolje og er en nærende universalkrem som kan brukes på tørr hud i ansikt og på kroppen, og også i håret.

Med Aloe vera-juice som base

Maui Moisture er eksotiske, veganske og naturlige produkter for hår- og kroppspleie. De inneholder aloe vera-juice som hovedingrediens, i stedet for vann som er hovedingrediensen i de fleste hårpleieprodukter og dusjsåper. I Aloe Vera-juicen finner du vitaminer og mineraler. Maui Moisture-produktene kan brukes for å gjøre håret mykt og glansfullt, og for mer fukt og glød til huden.
Maui Volcanic Body Wash renser og pleier huden med vulkansk aske, bergamotolje og hvit ingefærekstrakt. Inneholder også kokosvann og aloe vera-juice For en forfriskende dusjopplevelse og en myk og vakker hud.
Maui Bamboo Shampoo passer for deg med skadet og tørt hår. Den veganske sjampoen inneholder bambusfibre, castorolje og neemolje for å mykgjøre håret. I tillegg inneholder sjampoen aloe vera-juice og kokoksvann.

Naturlig og økologisk for ansiktet

Cocosa Pink Face Cream inneholder Aloe vera, Sheasmør og kokosolje. Ansiktskremen er fri for parabener og inneholder økologiske og naturlige ingredienser. Ansiktskremen er nærende og pleiende, og gir god fukt til huden i ansiktet. Den kan være god å ha når vinteren nærmer seg og gjør huden tørrere, slik at du må tilføre rikelig med fuktighet.