En uåpnet kruppe med Cocosa extra virgin coconut oil på et hvitt bord

Tretten måter du kan bruke kokosolje

Kokosolje er blitt kjent som et mirakelprodukt, som kan brukes til alt! Ikke bare kan det brukes til å lage god mat, men det kan også brukes til å gi fuktighet til hud, hår og negler – samt mange andre bruksområder!

Kokosolje eller kokosnøttolje bruksområder:


1. Kokosolje i håret

Hva er vel bedre enn mykt og friskt hår? Benytt Cocosa til hårtuppene for å tilføre fuktighet. Masser kokosoljen godt inn, og la det sitte i ca 10 min. La gjerne oljen sitte i lenger, da kokosolje bruker litt tid på å trekke seg inn. Ved å pakke inn håret i et håndklé kan du sove med oljen over natten. Sliter du med tørr hodebunn, kan cocosa være et godt hjelpemiddel. Da masserer du oljen i hodebunden før du dusjer, og vasker håret godt etterpå. For å ikke få fett hår er det lurt å vaske 2 runder med shampoo.

2. Bodyscrub

Alt du trenger for å lage din egen bodyscrub er kokosolje og en pakke himmalaya salt. En kroppsskrubb reduserer det ytterste laget av døde hudceller og peeling stimulerer til nydannelse av hudvev. Derfor vil en peeling gi huden din fornyet glød. Det eneste du trenger å gjøre er å ta et par spiseskjeer om gangen med cocosa på en tallerken, og mose kokosfettet med en gaffel mens du strør over himmalayasalt. Alternativt kan du også bruke hvitt sukker. Putt blandingen i en ønsket krukke og skrubb i dusjen!

3. Ansiktsmaske

Hjemmelaget ansiktsmaske er utrolig enkelt, billig og veldig effektivt. Du kan eksperimentere med ulike råvarer du har i kjøleskapet for å finne din favoritt. Oljen gjør huden babymyk og kokosfettet er bra for tørr hud. Bland med honning og avokado som begge har fuktgivende egenskaper. En slik ansiktsmaske passer godt for tørr hud.

4. Kokosolje til matlaging

Cocosa er en optimal matolje på grunn av sitt høye innhold av mellomlange fettsyrer, og den tåler lys og varme uten å bli ødelagt. Kokosnøttoljens fantastiske smak og egenskaper gjør at den kan erstatte andre fettkilder i baking, steking og på brødskiva. Den gir også deilig smak til smoothie, shaker og bakeverk. Se smoothieoppskrift med Cocosa.

5. Barberskum

Du kan med glede bytte ut barberskummet med kokosoljen. Kokosoljen gjør barberingen superbehagelig og oljen gjøre huden silkemyk, samtidig som den motvirker irritasjon. Kokosolje vil også bidra til å reparere huden etter barbering uten å tette porene. Sliter du med nupper ved barbering kan kokosolje være noe å prøve ut!

6. Pleie for tørr hud

Kokosolje er perfekt for å gi huden fuktighet. Du kan smøre deg over hele kroppen, inkludert ansikt. Smør oljen gjerne på fuktig hud, etter du har dusjet.

7. Sminkefjerner

Kokosolje er veldig fint for å fjerne sminke fra huden. Ta litt olje på en bomullspad og rens huden forsiktig. Oljen løser opp sminken, og passer også fint for vannfast mascara.

8. Passer ypperlig for neglebådet

Massér kokosoljen på neglebåndene dine for å motvirke, samt å pleie tørre og flisete neglebånd. Påfør så ofte du ønsker, gjerne hver dag.

9. Glidemiddel

Ja, faktisk! Cocosa kan brukes som et helt naturlig og fullstendig trygt intimt glidemiddel. Obs, det kan ikke brukes med kondom/latex.

10. Munnskyll

Kokosoljen har antibakterielle egenskaper som gjør at det også er fint å bruke den som tann- og munnhulerenser, da den fjerner bakterier i munnen. Ta en teskje med kokosolje og ha det i munnen i 2-3 minutter.

11. Higlighter på kinnbein

Hvem ønsker vel ikke litt ekstra glød i ansiktet? Higlighter på kinnbenene har blitt mer populært enn på lenge. Hvorfor ikke bytte ut dyre sminkeprodukter med litt naturlig olje? Smør en liten dråpe på toppen av kinnbeinet, over sminken. Du vil se at ansiktet ditt får en flott glød!

12. Massasjeolje

Mange massasjeoljer inneholder kokosolje. Derfor kan du like gjerne bruke kokosolje direkte som massasjeolje. Huden din får fuktighet, og oljen er lett å jobbe med for å gi en herlig massasje!

13. Hodelus

Cocosa kokosolje kan brukes som et naturlig og effektivt middel mot lus.