Kollagen, huden og aldring - Jakten på ungdomskilden


Hva påvirker huden?

Det er to årsaker til aldring av huden. Den ene er ytre påvirkning som for mye sol, forurensning, røyking med mer. Den andre årsaken er den biologiske.

Når vi blir eldre mister huden sin naturlige evne til å produsere nok kollagen og elastin, som holder huden vår stram og elastisk. Parallelt øker nedbrytningen av bindevev i huden. Resultatet er at huden blir tynnere, tørrere, slappere, blassere og ikke minst rynkete.

Fram til 25 årsalderen inneholder huden din 75 % kollagen, men så begynner nedbrytingen.  Når du har fylt 60 år, har du mistet 35 prosent av kollagenet i huden din.For å bevare spensten i huden, må vi derfor selv tilføre det kollagenet som huden mister når vi blir eldre.

Hva er kollagen?

Kollagen er det proteinet som det finnes mest av i menneskekroppen. Det utgjør over 30 prosent av kroppens proteinsammensetning og om lag 75 prosent av hudens grunnstruktur. Kollagenprotein er bygd opp av aminosyrer. Disse aminosyrene er essensielle for kollagenets spesielle egenskaper for å opprettholde hudens struktur og elastisitet, de hjelper på tørr hud, ”vinterhud” og gir huden glød.
Kollagen er helt essensielt for både hud, hår, negler, brusk, leddbånd, ben og øyne. Kollagen danner sterkt nettverk i bindevevet og fungerer som både byggemateriale og et slags lim.

Hvorfor trenger vi tilførsel av kollagen?

 • Opprettholde spenst og fuktighet i huden.
 • Gi vitalitet og fylde.
 • Redusere rynker, jevne ut fine linjer i huden.
 • Stramme opp huden.
 • Øke kroppens egen evne til å produsere kollagen.
 • Redusere strekkmerker og cellulitter.

Sunkost Kollagen B+

Sunkost Kollagen B+ inneholder vitaminer, sink, kollagen og urter som er viktige for hårets fylde, neglenes styrke og hudens smidighet. Sink bidrar til å opprettholde normalt hår, normal hud og normale negler. Biotin bidrar til å vedlikeholde hud og hår. Riboflavin bidrar til å vedlikeholde en normal hud.

Hair Volume

En annen måte du kan styrke huden på innefra, er ved hjelp av tilskudd av epleekstrakt, biotin, sink og kobber, som du får i kosttilskuddet Hair Volume fra New Nordic. Dette er et tilskudd både for håret og huden, og det skal i tillegg være godt for neglene. Her får du altså gjort noe godt for håret ditt, i tillegg til å gi huden viktige næringsstoffer. 

Epleekstrakt brukes i hudpleie for å beskytte huden mot frie radikaler. Epleekstrakt kan på denne måten bidra til å holde huden sunn og frisk og motvirke overdreven rynking. Sink kan bidra til å opprettholde en normal hud, samt normalt hår og normale negler. Biotin og pantotensyre er B-vitaminer som spiller en viktig rolle i hudens stoffomsetning og opprettholdelsen av en sunn hud. Tablettene inneholder også hirse, kjerringrokk og aminosyrer, som skal gi næring til hud og hår.

På jakt etter ungdomskilden

Mange tar i dag det drastiske steget å gå til kosmetiske inngrep for å fikse på utseendet sitt. Og dessverre er det ikke alle inngrepene som er like heldige. For mange er nok dette et litt stort steg å ta for å få tilbake den ungdommelige gløden. Men hva med en litt mer naturlig innfallsvinkel på jakten etter ungdomskilden? Hvorfor ikke prøve å bygge opp huden innenfra, med et 100 % naturlig tilskudd?

Forskning på kollagen har i dag kommet veldig langt. Man har oppdaget at kollagen som inntas gjennom munnen har mye større effekt enn kollagen tilsatt i diverse kremer og serumer. Som alle vet: Skjønnheten kommer innenfra. Et daglig tilskudd av kollagen kan bidra til å motvirke rynker og fine linjer, slik at du kan oppleve å få tilbake mer ungdommelig glød. Helt uten smertefulle behandlinger, og injeksjoner av kjemiske stoffer! Det er jo ikke feil at kollagen også kan bidra til sunt hår og sunne negler.

Hvordan virker COLLACEN?

Jabushe Collacen er et kosttilskudd for vakker hud, glansfullt hår og vitale negler. Tilskuddet inneholder vitamin A, sink og biotin som bidrar til normal hud og normalt hår. Sink bidrar i tillegg til normale negler. Kosttilskuddet inneholder også 5000 mg marint kollagen.
Collacen inneholder også vitamin C som bidrar til normal kollagendannelse, hvilket har betydning for hudens normale funksjon.

Collacen inneholder vitaminer og mineraler som hjelper å bevare:

 • Normal hud – vitamin A, biotin, sink.
 • Normalt hår – vitamin A, biotin, sink.
 • Normale negler – sink.
 • Vitamin C og sink bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.
 • COLLACEN er et naturlig kosttilskudd og består av 100 prosent lavmolekylært kollagen fra fisk, samt vitamin C, sink, vitamin B5 og vitamin A og biotin.
 • COLLACEN inneholder lavmolekylært kollagen (2000-5000 Dalton) som gjør det mulig for kroppen å ta opp 95 prosent i løpet av 12 timer. Dette er svært mye i forhold til kollagen som ikke er blitt behandlet.
 • COLLACEN kan gi effekt innen 4 – 6 uker over hele kroppen, på alle steder der kollagen trengs for å danne elastiske fibre i huden.
 • Vitamin C kan bidra til normal kollagendannelse, noe som har betydning for hudens normale funksjon. Vitamin A, biotin og sink bidrar til å opprettholde normal hud.

Hvordan bruker du COLLACEN?

 • COLLACEN er like enkelt å tilberede som en kopp te. Bland din dagsdose i te, vann, juice eller frokost-smoothie. Pulveret løser seg lettere opp i væske. Anbefales ikke til gravide og ammende kvinner. Barn bør heller ikke bruke produktet. Er du allergisk mot fisk eller skalldyr, skal du ikke bruke COLLACEN. Anbefalt døgndose er 1 pose à 5 gram. Ved behov anbefaler vi 10 g.