Dag- og nattkrem for moden hud

Naturlige ingredienser for fastere og glattere hud

Weleda Contouring Day Cream og Night Cream er spesielt utviklet for moden hud, og inneholder naturlige ingredienser som kan bidra til å stramme opp og støtte elastisiteten i huden.


Tekst: Ingvild Bjerke Høygaard

Weledas nye Contouring Face Care-serie er for deg som har moden hud og ønsker å motvirke hudens aldringstegn. Serien er spesielt utviklet for kvinner fra 45 års-alder.

Navnet Contouring kommer fra begrepet konturering som brukes i make up. Ved å skyggelegge ansiktet får man frem ansiktstrekk man vil fremheve. Med kraftige planteekstrakter kan man oppnå noe av det samme med Contouring-serien, ekstraktene hjelper huden med å holde fylden så ansiktstrekkene bevares bedre.

Fall i kollagennivå

Når man blir eldre, påvirkes også huden. Østrogen påvirker blant annet kollagenet i huden, proteinet kollagen gir huden fasthet og fylde. Når østrogennivået synker, reduseres samtidig hudens kollageninnhold. På grunn av redusert mengde kollagen, samt innvirkningene fallende østrogennivå har på flere bestanddeler i huden, blir huden tynnere og tørrere, den får mindre fylde og fasthet, mindre elastisitet og mer rynker.

Derfor blir det desto viktigere å ta godt vare på huden med hudpleieprodukter som gir huden det den trenger.

Skreddersydd for moden hud

Weleda Contouring Face Care-serie er spesielt utviklet for moden hud. Du får Contouring Day Cream og Contouring Night Cream i serien, samt Contouring Face Serum og Contouring Eye & Lip Cream.

Produktene i serien har en oppstrammende effekt, bidrar til å opprettholde hudens elastisitet, til å redusere fine linjer og rynker, samt til en finere hudtone med mer naturlig glød.

Friske blomsterekstrakter fra sveitsiske fjell

Serien inneholder blant annet kraftige ekstrakter fra blomstene blå gentiana (Gentiana septemfida) og edelweiss fra sveitsiske fjell, samt fra planten centella asiatica. Disse plantene er kjent for å ha positive effekter på moden hud.

Alle produktene fra Weleda er helt naturlige, det vil si at de kun består av naturlige ingredienser. Produktene er fri for syntetisk parfyme, syntetiske fargestoffer og konserveringsmidler, parabener og mineraloljer. Det er kun brukt naturlige konserveringsmetoder. Dette er dermed et godt valg for deg som er opptatt av naturlige hudpleieprodukter.

Weleda dagkrem

Dagkrem som strammer opp

Weleda Contouring Day Cream er en dagkrem som ifølge studier gjort på kvinner i denne aldersgruppen gir synlig fastere hud på bare 14 dager. Den effektive dagkremen er skreddersydd for hud i og etter overgangsalderen. Den inneholder nøye utvalgte vegetabilske oljer sammen med kraftige planteekstrakter fra blant annet blå gentiana, edelweiss og centella asiatica.

Kompleks som stimulerer kollagenproduksjonen

Komplekset Weleda Collagen+ Active Complex i dagkremen bidrar til å stimulere hudens naturlige kollagenproduksjon. Kollagen holder huden fast og stram, og kollagennivået i huden faller i overgangsalderen. Komplekset i dagkremen forsøker dermed å motvirke noe av dette tapet ved å stimulere kroppens egen produksjon.

Dagkremen har en lettabsorberende formel, og den beskytter hudbarrieren, jevner ut hudpigmenteringen og gir en intens tilførsel av fuktighet.

Ansiktshuden blir ifølge produsenten synlig fastere og får mer fylde, mens fine linjer og rynker blir redusert.

Mild duft av lavendel er blandet med duft av mandarin og balsamisk sandeltre, som til sammen gir en myk og nydelig duft på huden. Duften kommer fra rene eteriske oljer.

Masseres inn i huden på ansikt, hals og bryst hver morgen etter rens. Passer for moden hud, alle hudtyper.

Weleda nattkrem

Nattkrem som styrker hudbarrieren

Nattkremen Weleda Contouring Night Cream styrker hudbarrieren og gir intens gjenfukting av huden om natten.

Nattkremen gir ifølge studier gjort på kvinner i denne aldersgruppen synlig oppstrammet hud på 14 dager. I likhet med dagkremen inneholder den et bredt spekter av vegetabilske oljer og kraftige planteekstrakter fra blant annet blå gentiana, edelweiss og centella asiatica, som er kjent for å ha gunstig innvirkning på moden hud.

I tillegg har nattkremen en cellefornyende formel som støtter hudens restitusjon mens du sover, samt jevner ut hudpigmentering.

Nattkremen gir ifølge produsenten fastere hud med mer fylde, med det resultat at fine linjer og rynker blir mindre synlige, samt at huden får en naturlig glød.

I likhet med dagkremen inneholder nattkremen det kollagenstimulerende komplekset Collagen+ Active Complex.

Nattkremen har samme herlige duft som dagkremen, av lavendel, mandarin og balsamisk sandeltre, fra rene eteriske oljer.

Masseres inn i huden på ansikt, hals og bryst hver kveld etter rens. Nattkremen passer for moden hud, alle hudtyper.


Kilder: Weleda, Store medisinske leksikon, «Østrogener»Store medisinske leksikon, «Kollagen»Webmd.com, «Slideshow: Better Skin After 50» , National Institutes of Health, National Library of Medicine, «Estrogens and aging skin».