Økologisk hudpleie

Med økologisk hudpleie får huden all den næring den trenger.


Økologiske dyrkingsmetoder

Økologiske dyrkingsmetoder forbyr bruk av kjemiske/syntetiske plantevernmidler og det er ikke lov å bruke kunstgjødsel. Tanken bak økologisk jordbruk er at det skal være sunt for kroppen og bærekraftig for miljøet.

Økologisk hudpleie er fri for parabener

Parabener er konserveringsmidler som kan virke som «hormonhermere» og dermed forstyrre hormonbalansen. I økologisk hudpleie brukes i stedet urter, antioksidanter, oljer eller plantealkoholer som konserveringsmiddel for å forlenge holdbarhet og hindre bakterievekst.

Økologisk hudpleie gir huden all den næring den trenger for å holde seg myk og smidig – bare uten de skadelige kjemikaliene!


Fem fakta om hudpleie:

 Visste du at…

  • Gjennomsnittskvinnen smører 515 kjemikalier på huden hver dag?
  • Ansiktskremen sannsynligvis inneholder langt flere kjemikalier enn du er klar over?
  • Kjemikalier fra hudkremer trenger inn i blodbanen og kan være helseskadelige?
  • Begrepet «naturlig produkt» betyr at produktet er laget av naturlige ingredienser, som for eksempel råstoff fra planter.
  • Begrepet «økologisk» refererer til produkter som er produsert, forarbeidet og fremstilt etter strenge godkjennelsesprosedyrer innen dyrknings- og produksjonsmetoder.
    Et sertifisert økologisk produkt hensyntar hele utviklingsprosessen fra råvarer til pakning. Et «naturlig produkt» er ikke alltid økologisk fremstilt.
  • Et økologisk hudpleieprodukt er ofte sammensatt av økologiske og naturlige ingredienser, gjerne fra ville urter.

    Les mer: Pleie fra naturen