Pleie fra naturen

Planters evne til å lege og pleie hud har vært kjent i hundrevis av år. Her er noen av de viktigste – og vanligste – plantene som går igjen.


GRANATEPLE karakteriseres gjerne som «superfrukt». Kjerneolje av granateple har et meget høyt innhold av antioksidanter som gjør at den effektivt beskytter mot frie radikaler. Med sitt høye innhold av viktige fettsyrer og vitaminer styrker granateplekjerneolje huden.

Produkter med granateple

SITRON OG SITRUSEKSTRAKTER har både oppkvikkende og stimulerende egenskaper.

RINGBLOMST (Calendula). Det latinske navnet på den robuste, blomstringsvillige planten er calendula. Den er av de mest allsidige og virksomme legeplantene for hudens naturlige helse. Ringblomsten er kjent for sine beroligende egenskaper. På grunn av det høye innholdet av virksomme stoffer er den spesielt velegnet for tørr, ømfintlig og irritert hud.

TETREOLJE (på engelsk Tea Tree Oil) innholder mer enn 50 stoffer og er et naturlig lett desinfiserende middel. Treet stammer fra Australia, og gror i et relativt begrenset område i New South Wales. Derfor ble dens egenskaper ble først kjent for resten av verden på slutten av 1700-tallet. Tetreoljens pleiende egenskaper gjør den til en ideell ingrediens i naturlig hudpleie.

ALOE VERA er en av de tidligst kjente medisinplanter og vi vet at den ble benyttet allerede i antikken. For eksempel ble den nevnt i et egyptisk dokument som ble skrevet ned rundt år 1500 f .Kr. Aloe Vera ble sagt å være dronning Kleopatras «ungdomskilde», og beskyttet huden mot den brennende egyptiske solen. Geléen fra Aloe Vera kan også lindre ved mindre og lette forbrenninger. Fortsatt omtales den gjerne som «naturens mirakelplante».

Produkter med Aloe vera

ARGANOLJE stammer fra sørlige Marokko. Den delikate og næringsrike oljen er høyt skattet både av lokalbefolkningen og den internasjonale kosmetikkindustrien. Marokkanerne selv bruker arganolje både i salatdressingen og som massasjeolje. Arganoljen er særlig etterspurt på skjønnhetsmarkedet. Den er sjeldent rik på vitaminer, antioksidanter og essensielle fettsyrer, og kan gjøre små «underverk» for hud, hår og negler.

LAVENDEL er både beroligende og lett desinfiserende. Lavendelolje er også en mye benyttet massasjeolje. Ikke bare dufter den godt, men den øker også blodsirkulasjonen i huden og virker avslappende.

Produkter med Lavendel