De ti beste tipsene ved lettere forkjølelsesplager

Du er kanskje en av mange som har blitt litt snufsete? Da trenger du kanskje gode tips til lettere forkjølelsesplager.


Det er alltid like kjedelig når man kjenner at formen er litt dårlig. Sannsynligheten for å få lettere forkjølelsesplager i løpet av året er ganske stor, da dette er svært vanlig. Her har du noen råd for å lindre disse plagene.

Hva kan hjelpe?

  • Når du først har begynt å bli i dårlig form, anses nok søvn og hvile som det beste du kan gjøre for kroppen din. Stress ned og lytt til kroppen. Hvis du lar kroppen din få nok hvile kan immunforsvaret konsentrere seg om å ta seg av de lettere forkjølelsessymptomene. Prøv å holde deg positiv, husk at det som regel snart går over.
  • Det er veldig viktig å drikke nok vann, slik at væskebeholdningen i kroppen opprettholdes.
  • Det å holde seg varm er også viktig. Immunforsvaret kan svekkes når vi fryser, og blodet trekkes vekk fra nese, ører og hender.

Sår hals og lett hoste?

  • Drikk varm drikke. Det kan hjelpe å drikke Echinaforce Hot drink som inneholder et patentert ekstrakt fra økologisk frisk rød solhattplante med rot. Echinaforce kan brukes ved lettere forkjølelsessymptomer, både forebyggende og akutt. Echinaforce Hot drink smaker som toddy, og er også fin for barn.
  • Svarthyll, solhatt, bidronninggele og olivenblad: Sambucus Force er et produkt som inneholder en kombinasjon av de fire nevnte ingrediensene – og som er et høykonsentrert svarthyllekstrakt for ekstra beskyttelse – som kan brukes støttende for immunforsvaret. Dagsdose tilsvarer 6,9 gram svarthyllbær. Dette produktet kan brukes både forebyggende eller når du er i dårlig form.
  • Sliter du med lett hoste om natten kan det vært et godt forsøk å spise eller drikke noe med honning før leggetid. Du kan enten ta en teskje honning å spise den rett fra krukken, blande honningen i en bolle med havregryn eller røre den ut i en kopp med te.
  • Ingefær-te kan også være et godt alternativ da ingefær tradisjonelt er brukt ved lettere forkjølelsesplager.

Tett nese?

  • Tett nese? Da kan Fenumax være nyttig. Fenumax inneholder bukkehorn og timian, og er rask og effektiv mot tett nese. Et naturlig alternativ til nesespray! Benyttes ved lette forkjølelsessymptomer. Kan brukes både forebyggende og akutt.

Sliter du med å sove?

  • Mange kan slite med å få sove når de er i dårlig form, det kan derfor være nyttig å prøve Melissa Dream med urter som er kjent for å kunne bidra til å opprettholde en normal og rolig nattesøvn. Melissa Dream er en sammensetning av sitronmelisse, grønn-te, kamille, B-vitaminer og magnesium. Sitronmelisse har tradisjonelt vært brukt til å opprettholde en rolig søvn. Vitamin B bidrar til normale nevrologiske funksjoner, og magnesium bidrar til normale muskelfunksjoner.

Kom innom oss for hjelp og råd

Du kan gjerne komme innom og spørre de ansatte på Sunkost om hjelp og tips til produkter som passer til deg og dine behov.
Sunkost har mange ulike produkter, som blant annet te- og urteblandinger som er gode å ha ved lettere forkjølelsesplager, når man ønsker en varm, smakfull kopp te.

Besøk våre butikker!