Derfor bør du spise hvitløk

Hvitløk er en meget populær urt i matlagingen, men den er også herlig for kroppen!


Det er mange grunner til å spise hvitløk!

I tillegg til at hvitløk kan gi smak til middagen har den også mange helsemessige gevinster. Den inneholder nemlig Vitamin BVitamin C og flere mineraler, som jern, fosfor, kalsium og magnesium. Blant annet er hvitløk kjent for å være støttende for immunforsvaret og for å bidra til å opprettholde hjertehelse.

3 grunner til at hvitløk er bra for deg:

• Kan bidra til å støtte immunforvaret
• Kjent for å kunne bidra til å opprettholde hjertehelse
• Kjent for å kunne bidra til normale kolesterolverdier

Hvitløk inneholder ulike stoffer som virker sammen og forsterker effekten av hverandre. Det viktigste virkestoffet i hvitløken er de svovelholdige forbindelsene alliin og allicin.

Spiser du hvitløk sjelden?

Hvis du ikke har hvitløk som en del av kostholdet ditt kan du ta hvitløkskapsler. Hvitløkstilskudd fås som essensielle oljer, ekstrakter og pulver. Kyolic Aged Garlic Extract er en av verdens mest solgte hvitløkstilskudd. Daglig bruk sikrer deg et naturlig tilskudd av de aktive komponentene – uten fersk hvitløks negative bivirkninger som mageproblemer og dårlig ånde.

Vet du hvorfor hvitløken lukter?

Årsaken er enzymet som frigjøres når cellene i løken skades ved pressing, hakking eller tygging. Dette setter igjen dannelsen av svovelforbindelsen allicin. Når denne omdannes i fordøyelsessystemet blir den til en komponent som kroppen ikke klarer å bryte ned og overføre til blodstrømmen. I stedet kvitter kroppen seg med den illeluktende substansen på andre måter for eksempel gjennom lunger og hud.

TIPS: Ta gjerne hvitløkskapsler sammen med vitamin C for immunforsvaret.