Godsaker til immunforsvaret

Om vinteren er det lett å pådra seg lettere forkjølelsessymptomer. Noen av disse godsakene kan hjelpe deg med å støtte immunforsvaret.


Betaglukaner – støtte til immunforsvaret

Betaglukaner er en gruppe komplekse karbohydrater som erfares å være til støtte for immunforsvaret. Kjøp her!

Solhatt  – ved lettere forkjølelsessymptomer

Rød solhatt (Echinacea purpurea) er gunstig å bruke ved lettere forkjølelsessymptomer da det kan støtte immunforsvaret. Rød solhatt kan brukes både forebyggende og ved akutt behov.

C-vitamin – støtt immunforsvaret

Å bruke C-vitaminer er en gammel gjenganger som råd ved lettere forkjølelsessymptomer. Vitamin C bidrar til immunsystemets normale funksjon.

D-vitamin – fyll opp lagrene

Vitaminet som kroppen selv produserer fra solstrålene gjennom sommeren, kalles gjerne «vintervitaminet». Dette fordi de aller fleste av oss trenger å ta et tilskudd av vitamin D fra september til mai. Vitamin D er viktig for et normalt immunsystem. Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon.

Bukkehornsfrø – når nesa er tett

Frøene fra bukkehornkløver er kjent for å kunne brukes ved lett hoste og lette plager med slim.

Grapefruktkjerneekstrakt – når det kiler i halsen

Mange bruker grapefruktkjerneekstrakt med det samme man kjenner det kile i halsen. Dette «vidundermiddelet» ble oppdaget av en kjernefysiker 1960-tallet. Han observerte at frøene til grapefrukten kunne ligge mange år i komposthaugen uten å råtne.