Molkosan for magen

Molkosan er fermentert myse laget av økologisk melk. Den fermenterte mysen er rik på melkesyre L+ og brukes for å fremme en normal fordøyelse.


Molkosan fra Vogel er et økologisk naturprodukt som er fremstilt av konsentrert myse. Produktet lages ved at økologisk melk filtreres for proteiner, og man sitter igjen med myse. Mysen tilsettes melkesyrebakterier. Melkesyrebakteriene fjernes igjen før produktet ferdigstilles. Den ferdige mysen er dermed fermentert myse.

For tarmfloraen

Molkosan brukes for å støtte opp under en normal fordøyelse.
Under fermenteringsprosessen av mysen danner melkesyrebakteriene et biprodukt som kalles melkesyre L+. Denne melkesyren har en lav pH og er sur. Når man drikker den, danner melkesyren et surt miljø i tarmen. I dette miljøet trives den naturlige bakteriefloraen som finnes i tarmene. Melkesyrebakteriene i vår normalflora produserer også melkesyre L+, og Molkosan tilfører dermed det samme som kroppen i prinsippet produserer selv. Dette bidrar til en positiv forsterkning av et godt oppvekstmiljø for gode melkesyrebakterier, og slik virker produktet godt for magen.
Siden proteinene fjernes i tillagingen av mysen, kan produktet også brukes av de som har melkeprotein- og laktoseintoleranse, ifølge produsenten.
Produktet kan også brukes av gravide og ammende.

Med kalium

Du får produktet i variantene Molkosan Original og Molkosan Fruit. Begge variantene inneholder kalium, i form av kaliumsitrat. Dette er tilsatt for fermenteringsprosessens skyld, men det gir like fullt et tilskudd av kalium.
Kalium bidrar til nervesystemets normale funksjon, samt til normal muskelfunksjon. I tillegg bidrar kalium til å opprettholde normalt blodtrykk.
Fruit inneholder også kalsium. Kalsium bidrar til at fordøyelsesenzymer fungerer normalt. Videre bidrar kalsium til normal energiomsetning, til normal muskelfunksjon og til å opprettholde normale knokler og tenner.

Blandes i vann eller juice

Du kan blande ut Molkosan i vann eller juice. Smaken er syrlig. Varianten Fruit inneholder juice fra granateple og aroniabær og er søtet med stevia.
Du blander 1 spiseskje i et glass vann, 1-2 ganger daglig.
Molkosan kan også brukes i matlaging, for eksempel i dressing i stedet for eddik. Tilsett gjerne litt i en smoothie. Du kan også bruke produktet i fermentering.

Naturlege fra Sveits

Produktet lages av Bioforce som ble grunnlagt av den sveitsiske naturmedisineren Alfred Vogel (1902-1996). Han var en pioner for naturlig helse og jobbet for å oppnå anerkjennelse for naturopati og urtemedisin. Alfred Vogel mente at naturen gir oss alt vi trenger for å opprettholde helsen vår. Alle produktene fra A. Vogel er laget av økologiske råvarer og planter.

Klikk her for en oppskrift på en blåbær-smoothie med Molkosan og Cocosa:

Prøv også denne oppskriften på en frisk, alkoholfri drink med Molkosan:

Molkosan-drink

Her har du en alkoholfri drink med Molksosan Fruit. Oppskriften er hentet fra avogel.no (A. Vogel) og er utviklet i samarbeid med Thea Falck fra Naturligsunn.com.

Til 1 glass

1 ss A. Vogel Molkosan Fruit
2 dl naturell mineralvann med kullsyre
Granateplekjerner, ca. 10-15 stk.
Frisk mynte, noen blader

Slik gjør du: Ha mineralvann og Molkosan Fruit i et glass. Tilsett granateplekjerner og pynt med blader av frisk mynte.