Helios - økologisk, ren mat i generasjoner

Visste du at Helios er Norges eldste merkevare for økologisk mat? De økologiske matvarene og ingrediensene fra Helios er kjent for god kvalitet og smak, og de er produsert på en bærekraftig og etisk bevisst måte.

Johannesbrødkjernemel – flott for glutenfri og vegansk baking og matlaging

Du har kanskje hørt navnet, men vet du egentlig hva johannesbrødkjernemel er?

Acai – når du trenger en boost av antioksidanter

De mørkelilla acaibærene er små bomber av antioksidanter. Lag deg en smoothie med acai for å lade opp med de supersunne antioksidantene.

Quinoa - inkaenes hellige frø

Inkaene anså Quinoa som en gave fra gudene. Frøene inneholder fullverdige proteiner og flere vitaminer og mineraler. Så næringsrike er disse frøene at de brukes i kosten til NASA-astronauter.

Tapioka - smart stivelse i glutenfri mat

Tapioka er en type stivelse som kommer fra kassavaplanten, en vanlig matplante i Sør-Amerika. Den glutenfrie stivelsen er lett fordøyelig og gir rask energi, og den kan gi bedre konsistens til glutenfrie bakverk.

Keto - Kosthold med svært få karbohydrater

Hvis du vil ned i vekt kan et kosthold som nærmest er fritt for karbohydrater være en kickstart på vektnedgangen. Et kosthold med svært lite karbohydrater kan nemlig bidra til at kroppen forbrenner sine egne fettlagre.

Sunt godteri - kos deg med god samvittighet

Er du glad i godteri eller snacks til TV-kvelden i helgen? Eller kanskje søtsuget melder seg på ukedagene også? Hvis du ønsker et sunnere alternativ til vanlig godteri og snacks, finnes det mange muligheter.

Sunn snacks og godteri

Vi forbinder gjerne potetgull, sjokolade, godteri og kaker med kos. Det kan imidlertid gi store helsemessige gevinster å bytte ut tradisjonell snacks og sjokolade med sunnere alternativer. Her har du noen tips til sunnere snacks.

Natron - ikke bare et effektivt hevemiddel til baking

Natron er et effektivt hevemiddel når du baker lapper, sjokoladekake og lefser. Men visste du at natron også kan brukes til å gjøre rent på kjøkken og bad, og til å fjerne vond lukt fra kjøleskapet og fra sko?

Manuka - honning fra den bronsefargede, sitronduftende planten

Den berømte Manukahonningen lages av bier som pollinerer Manukaplanten. Honningen er kjent for sine unike egenskaper.

Kutt saltinntaket – bruk Herbamare urtesalt

Herbamare urtesalt inneholder 100% naturlig havsalt og friske urter! Ved å benytte urtesalt blir det lettere å kutte ned på saltinntaket. Urtesaltet setter ekstra smak på maten og egner seg godt til både ris, kjøtt, sauser, supper, salater, eggretter og tomater.

God mat for immunforsvaret

På jakt etter kostholdet som styrker både immunforsvaret og resten av kroppen, endte Gry Hammer på næringstett tradisjonsmat. I fjor kåret Matprisens jury henne til årets beste blogger. Gry har også gitt ut flere kokebøker.

Desirees tips til sunn hverdagsmat

Desirèe Andersen er damen bak konseptet bloggen fitfocus.no, som for to år siden ble innlemmet i det utvidede konseptet desireeandersen.no. Målet hennes er å vise hvordan man med små, enkle grep kan gjøre det lett å leve sunt.

Matcha – dronningen av grønn te

Matcha er den tradisjonelle seremoni-teen i Japan og består av pulverisert grønn te. Her får du en «boost» av antioksidanter, så du kan med fordel inkludere Matcha-te i hverdagen. 

Mandelmel gir masse næring

Mandelmel er rikt på vitaminer og mineraler, proteiner og fiber – og det inneholder lite karbohydrater. Perfekt for lavkarbo, et glutenfritt kosthold, og for mer næring i bakverket.

Slik er et vegansk kosthold

Lise Flatøy, butikksjef i Sunkost Amfi Futura i Kristiansund har levd som veganer i et par år, og hun gir ofte råd til veganske kunder i butikken. Her svarer hun på spørsmål om en vegansk livsstil.

Sunn og smakfull bakst

Sunkost har produkter som gjør baking enkelt å lykkes med, for smakfull og mye sunnere bakst. Disse anbefalte produktene passer til de fleste kosthold da de aller fleste produktene er fri for sukker, gluten og melk.

Tid for tang

Spådommen er at tang og tare blir en viktig del av fremtidens sunne kosthold. Og det er allerede blitt trendy, både blant gourmetkokker og hobbykokker.

Grønn kraft fra plantene

Klorofyll gir plantene grønnfargen sin, men visste du at klorofyll virker som en antioksidant i menneskekroppen?

Supermat: Perfekt tilbehør til mat, bakeverk og snacks

Visste du at Supermat også finnes som tørket bær og nøtter? Flere av bærene har spennende smaker og konsistens som passer perfekt som blant annet ren snacks, tilbehør til mat, til granola og til bakverk!

Næringsgjær: Osteaktig smak og rik på B-vitaminer

Næringsgjær er svært rik på flere viktige B-vitaminer. Dryss over maten for ekstra næring og en herlig osteaktig smak.

Den veganske bølgen...

Stadig flere velger et liv basert på plantekost og blir veganere. Er veganisme bare en trend – eller veien til en bedre helse?

Udo’s Choice forbedrer oksygenopptaket

Udo’s Choice forsyner kroppen med uttallige gode oksygenmagneter, som “prepper løypene” frem til forbrenningsovnene.

Ny helsetrend – Bulletproof Coffee

Bulletproof kaffe er i all enkelhet kaffe tilsatt fett i form av smør og kokosfett, og gjerne blandet godt sammen i en blender. For mange høres det kanskje rart ut å tilsette smør i frokostkaffen, men å starte dagen på denne måten gir deg rask energi. Perfekt for deg som for eksempel trener om morgenen, eller bare trenger litt ekstra energi når du står opp.

En jul uten gluten

Juletiden byr på utallige fristelser. Alt fra skumnisser og marsipankuler til kokosmakroner og pepperkaker serveres i norske hjem. Mange av disse tradisjonsrike søtsakene inneholder gluten, men dette trenger ikke sette en stopper for kosen! Her gir vi deg som planlegger en glutenfri jul informasjon, gode tips og oppskrifter du kan få glede av. 

Fermentering - Gammeldags mat er ny mote

Hva vet du om fermentering? Fermentering har vært «in» en god stund og stadig flere kaster seg på trenden.

Hva er Cocosa?

Cocosa er en optimal matolje på grunn av sitt høye innhold av mellomlange fettsyrer. Og den tåler lys og varme uten å bli ødelagt.

Bokhvete: Små næringsbomber

Mange tror at bokhvete er en kornsort, men det er det faktisk ikke. Bokhvete er en liten nøtt. Navnet kommer antakeligvis av at bokhvetefrøene ligner på bøkefrø.

Sukrin: Ofte stilte spørsmål

Sukrin er en sukkererstatning du sikkert har sett i hyllene før. Men er Sukrin naturlig? Er det sunt? Her får du svar på de mest stilte spørsmålene om Sukrin.

Hva er bra med Quinoa?

Quinoa er et frø som er stappfullt av næringsstoffer. Det flotte er at det også er fri for gluten, det smaker godt og det er enkelt å bruke!  Her kan du lese mer om fordelene.

Derfor er rått supert

Rawfood – Hva er det? Hvorfor er det bra?

En økende grøt-trend

En gang var grøt kjedelig hverdagsmat for en slunken lommebok. Nå er grøten også kommet for voksne ikke bare grøt til babyer. I tillegg er grøt blitt veldig trendy! Særlig når den kommer rett fra kjøleskapet.

Naturlig sukkererstatning - hva finnes der?

Det finnes mange alternativer til hvitt raffinert sukker å få kjøpt i helsekost. Alle har litt ulike egenskaper så her kan du prøve deg frem og finne din favoritt. 

Et godt sunt nytt år

Etter en hektisk juletid preget av mye god mat og drikke, er det godt å komme seg til hektene igjen. Få julekaker og skumnisser ut av skapene, og bytt ut julesylten med magrere alternativer. Kickstart det nye året ved å gjøre de små, men betydelige endringene i hverdagen! I denne artikkelen får du tips du kan benytte deg av på veien mot en sunnere livsstil.

De antioksidantrike teene fra tebusken

Te finnes i mange former, grønn, rød, sort, hvit, frukt- og urtete. Men vet du hva svart te, grønn te, hvit te, oolong, matcha og pu-erh-te har til felles? Jo, de kommer alle fra den samme tebusken, Camellia sinensis. Her får du vite mer om hvordan en busk kan gi så mange forskjellige te-typer og hva som er unikt for hver og en av dem.

Herlige urte-teer

Urte-teer er rike på plantevirkestoffer med mange sunne egenskaper. Disse teene lages av utallige planter som byr på en rekke smaker. Finn din favoritt!

Styrk deg på en varm kopp te

Visste du at te er den mest populære drikken i verden, etter vann? Te er blitt drukket i tusenvis av år – som nytelse, til ritualer og for sine helsefremmende virkninger.

Populær kveldsdrikk med Tart Cherry

Drikken Sleepy Girl Mocktail er populær på TikTok, en drikk med surkirsebærjuicen Tart Cherry og magnesiumpulver. Prøv vår variant her!

Våkne opp naturlig med disse sunne alternativene til kaffe

Ser du etter en måte å naturlig få energi om morgenen? Prøv å bytte ut morgenkaffen med disse sunne teene for å starte dagen på best mulig måte, med rooibos, matcha og ingefær.

Pukka Morning Berry

Pukka Morning Berry - en ny koffeinfri frokostfavoritt. Rund og fruktig smak - med ginseng, solbær, rosmarin og rooibos. Denne må smakes.