Desirees tips til sunn hverdagsmat
Desirèe Andersen er damen bak konseptet bloggen fitfocus.no, som for to år siden ble innlemmet i det utvidede konseptet desireeandersen.no.
Målet hennes er å vise hvordan man med små, enkle grep kan gjøre det lett å leve sunt.
– Jeg er stolt av å samarbeide med Sunkost og vil gjerne løfte frem noen produkter som jeg bruker i min matlaging. Se oppskriftene under for hvordan en typisk hverdag kan se ut for meg.
FROKOST: Ready to go smoothie
Ingredienser:
- 2 dl frosne bringebær
- 1 neve frossen blomkål/brokkoliblanding
- 1/4 avokado
- 1 dl gresk yoghurt eller 30 g proteinpulver fra Plantforce Synergy
- 3 ss konsentrert, sukkerfri saft
- Vann til ønsket konsistens
Slik gjør du
Ha alt i en blender. Kjør på høy hastighet til du har en myk smoothie
LUNSJ: Kremet kyllingsalat
Til fire porsjoner trenger du:
- 2 kyllingbryst
- 5 dl Helios Grønnsaksbuljong
- 3 dl kesam
- 1 syrlig eple
- 1 rødløk
- 1 avokado
- 3 ss karri fra Manna
- Salt og pepper
- Hjertesalat
Slik gjør du
- Kok opp buljongen. Skru ned varmen og legg kyllingen i buljongen. La den trekke i ca. 15 minutter. Avkjøl.
- Del opp eple, løk og avokado i små terninger. Rør grønnsakene sammen med kesam og karri.
- Kutt kyllingen i biter og bland sammen med resten av salaten. Smak til med salt og pepper.
- Server i skåler av hjertesalat.
MIDDAG: Grønnsakspasta med klassisk kjøttsaus
Til fire porsjoner trenger du:
- 500 g karbonadedeig (eller vegansk alternativ)
- 2 fedd hvitløk
- 1 gul løk
- 4 stilker stangselleri
- 2 gulrøtter
- 1 boks hakket tomat
- 2 ss tomatpuré
- 1 ts Manna tørket basilikum
- 1 ts Helios tørket oregano
- Olje
- Salt og pepper
- 1 søtpotet
- 2 squash
- Rødkål
Slik gjør du
- Skrell og finhakk hvitløk. Kutt løk, stangselleri og gulrøtter i biter.
- Varm en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek løk og hvitløk til løken blir blank. Tilsett gulrøtter og stangselleri. Stek videre i noen minutter. Ha i karbonadedeig og stek til den er gjennomstekt. Tilsett tomat og tomatpuré. La det hele småkoke i 10 minutter.
- Skrell søtpotet. Riv den og squash på et rivjern. Kutt kålen i tynne strimer. Varm opp en tørr stekepanne og stek grønn-sakene i et par minutter. Smak til med salt og pepper.
Server grønnsaksstrimlene med kjøttsaus.
KVELDS: Søte lapper med bær
Til en porsjoner trenger du:
Slik gjør du
Ha banan, egg, eggehvite og kanel i en blender. Blend til du får en klumpfri røre. Ha litt kokosolje i en stekepanne. Stek små gyldne lapper på middelsvarme. Server med bær og gjerne litt fibersirup.