Desirees tips til sunn hverdagsmat

Desirèe Andersen er damen bak konseptet bloggen fitfocus.no, som for to år siden ble innlemmet i det utvidede konseptet desireeandersen.no. Målet hennes er å vise hvordan man med små, enkle grep kan gjøre det lett å leve sunt.

Jeg er stolt av å samarbeide med Sunkost og vil gjerne løfte frem noen produkter som jeg bruker i min matlaging. Se oppskriftene under for hvordan en typisk hverdag kan se ut for meg.

FROKOST: Ready to go smoothie
 

Ingridienser:

  • 2 dl frosne bringebær
  • 1 neve frossen blomkål/brokkoliblanding
  • 1/4 avokado
  • 1 dl gresk yoghurt eller 30 g proteinpulver fra Plantforce Synergy
  • 3 ss konsentrert, sukkerfri saft
  • Vann til ønsket konsistens

 

Slik gjør du

Ha alt i en blender. Kjør på høy hastighet til du har en myk smoothie

  1. Synergy Protein vanilje 800 gr
    Synergy Synergy Protein vanilje 800 gr
    603,-
    På lager i nettbutikken
  2. Plantforce Synergy Proteinpulver med bær 400 gr
    Synergy Plantforce Synergy Proteinpulver med bær 400 gr
    335,-
    På lager i nettbutikken
  3. Synergy Protein sjokolade 800 gr
    Synergy Synergy Protein sjokolade 800 gr
    603,-
    På lager i nettbutikken

LUNSJ: Kremet kyllingsalat
 

Til fire porsjoner trenger du:

  • 2 kyllingbryst
  • 5 dl Urtekram Grønnsaksbuljong
  • 3 dl kesam
  • 1 syrlig eple
  • 1 rødløk
  • 1 avokado
  • 3 ss karri fra Urtekram
  • Salt og pepper
  • Hjertesalat

Slik gjør du
 

Kok opp buljongen. Skru ned varmen og legg kyllingen i buljongen. La den trekke i ca. 15 minutter. Avkjøl.

Del opp eple, løk og avokado i små terninger. Rør grønnsakene sammen med kesam og karri.

Kutt kyllingen i biter og bland sammen med resten av salaten. Smak til med salt og pepper.

Server i skåler av hjertesalat.

MIDDAG: Grønnsakspasta med klassisk fløtesaus
 

Til fire porsjoner trenger du:

  • 500 g karbonadedeig (eller vegansk alternativ)
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 gul løk
  • 4 stilker stangselleri
  • 2 gulrøtter
  • 1 boks hakket tomat
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts Urtekram tørket basilikum
  • 1 ts Urtekram tørket oregano
  • Olje
  • Salt og pepper
  • 1 søtpotet
  • 2 squash
  • Rødkål
  1. Raw Olje gresskarfrø
    Nature Greens Raw Olje gresskarfrø
    206,-
    På lager i nettbutikken
  2. Raw Olje valnøtt
    Nature Greens Raw Olje valnøtt
    289,-
    På lager i nettbutikken

Slik gjør du
 

Skrell og finhakk hvitløk. Kutt løk, stangselleri og gulrøtter i biter.

Varm en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek løk og hvitløk til løken blir blank. Tilsett gulrøtter og stangselleri. Stek videre  i noen minutter. Ha i karbonadedeig og stek til den er gjennomstekt. Tilsett tomat og tomatpuré. La det hele småkoke i 10 minutter.

Skrell søtpotet. Riv den og squash på et rivjern. Kutt kålen i tynne strimer. Varm opp en tørr stekepanne og stek grønn-sakene i et par minutter. Smak til med salt og pepper.

Server grønnsaksstrimlene med kjøttsaus.

KVELDS: Søte lapper med bær

 

Til en porsjoner trenger du:

  • 1/2 banan
  • 1 egg + 1 eggehvite
  • 1 ts Urtekram Ekte Kanel
  • Litt kokosolje til steking
  • 2 dl bær

Slik gjør du
 

Ha banan, egg, eggehvite og kanel i en blender. Blend til du får en klumpfri røre. Ha litt kokosolje i en stekepanne. Stek små gyldne lapper på middelsvarme. Server med bær og gjerne litt fibersirup.