Desirees tips til sunn hverdagsmat

Desirèe Andersen er damen bak konseptet bloggen fitfocus.no, som for to år siden ble innlemmet i det utvidede konseptet desireeandersen.no.
Målet hennes er å vise hvordan man med små, enkle grep kan gjøre det lett å leve sunt.


Jeg er stolt av å samarbeide med Sunkost og vil gjerne løfte frem noen produkter som jeg bruker i min matlaging. Se oppskriftene under for hvordan en typisk hverdag kan se ut for meg.


FROKOST: Ready to go smoothie

Ingredienser:

  • 2 dl frosne bringebær
  • 1 neve frossen blomkål/brokkoliblanding
  • 1/4 avokado
  • 1 dl gresk yoghurt eller 30 g proteinpulver fra Plantforce Synergy
  • 3 ss konsentrert, sukkerfri saft
  • Vann til ønsket konsistens

Slik gjør du

Ha alt i en blender. Kjør på høy hastighet til du har en myk smoothie

  1. Synergy Protein vanilje 400 gr
    Synergy Synergy Protein vanilje 400 gr
    335,-
    På lager i nettbutikken
  2. Plantforce Synergy Proteinpulver med bær 400 gr
    Synergy Plantforce Synergy Proteinpulver med bær 400 gr
    335,-
    På lager i nettbutikken
  3. Synergy Protein sjokolade 400 gr
    Synergy Synergy Protein sjokolade 400 gr
    335,-
    På lager i nettbutikken
  4. Synergy Protein vanilje 800 gr
    Synergy Synergy Protein vanilje 800 gr
    595,-
    På lager i nettbutikken

LUNSJ: Kremet kyllingsalat

Til fire porsjoner trenger du:

  • 2 kyllingbryst
  • 5 dl Helios Grønnsaksbuljong
  • 3 dl kesam
  • 1 syrlig eple
  • 1 rødløk
  • 1 avokado
  • 3 ss karri fra Manna
  • Salt og pepper
  • Hjertesalat

Slik gjør du

- Kok opp buljongen. Skru ned varmen og legg kyllingen i buljongen. La den trekke i ca. 15 minutter. Avkjøl.
- Del opp eple, løk og avokado i små terninger. Rør grønnsakene sammen med kesam og karri.
- Kutt kyllingen i biter og bland sammen med resten av salaten. Smak til med salt og pepper.
- Server i skåler av hjertesalat.

  1. Helios grønnsaksbuljong gjærfri 130 gr
    Helios Helios grønnsaksbuljong gjærfri 130 gr
    52,-
    På lager i nettbutikken
  2. Manna Karri malt 47 gr
    Manna Manna Karri malt 47 gr
    45,-
    På lager i nettbutikken

MIDDAG: Grønnsakspasta med klassisk fløtesaus

Til fire porsjoner trenger du:

  • 500 g karbonadedeig (eller vegansk alternativ)
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 gul løk
  • 4 stilker stangselleri
  • 2 gulrøtter
  • 1 boks hakket tomat
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts Manna tørket basilikum
  • 1 ts Helios tørket oregano
  • Olje
  • Salt og pepper
  • 1 søtpotet
  • 2 squash
  • Rødkål

Slik gjør du

- Skrell og finhakk hvitløk. Kutt løk, stangselleri og gulrøtter i biter.
- Varm en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek løk og hvitløk til løken blir blank. Tilsett gulrøtter og stangselleri. Stek videre  i noen minutter. Ha i karbonadedeig og stek til den er gjennomstekt. Tilsett tomat og tomatpuré. La det hele småkoke i 10 minutter.
- Skrell søtpotet. Riv den og squash på et rivjern. Kutt kålen i tynne strimer. Varm opp en tørr stekepanne og stek grønn-sakene i et par minutter. Smak til med salt og pepper.

Server grønnsaksstrimlene med kjøttsaus.

  1. Manna Basilikum, økologisk 18 gr
    Manna Manna Basilikum, økologisk 18 gr
    32,-
    På lager i nettbutikken
  2. Helios Oregano 6 gr
    Helios Helios Oregano 6 gr
    25,-
    På lager i nettbutikken

KVELDS: Søte lapper med bær

Til en porsjoner trenger du:

  • 1/2 banan
  • 1 egg + 1 eggehvite
  • 1 ts Helios Kanel
  • Litt Manna kokosolje til steking
  • 2 dl bær

Slik gjør du

Ha banan, egg, eggehvite og kanel i en blender. Blend til du får en klumpfri røre. Ha litt kokosolje i en stekepanne. Stek små gyldne lapper på middelsvarme. Server med bær og gjerne litt fibersirup.