Hva er bra med Quinoa?
Quinoa kan være et sunnere alternativ til ris, pasta og poteter. Her kan du lese mer om fordelene.
Quinoa er et frø som er stappfullt av næringsstoffer. Det flotte er at det også er fri for gluten, det smaker godt og det er enkelt å bruke! Quinoa har et høyt kostfiberinnhold og et høyt innhold av vitamin B1 og mineralene magnesium, jern, fosfor og sink. Quinoa er også en god proteinkilde og en kilde til vitamin B6 og mineralet kalium.
Fordelen med å inkludere Quinoa til måltider er at den er rik på protein, og protein metter godt. Ønsker man å kutte ned litt ned på karbohydrater er også Quinoa et sunnere alternativ til pasta, ris og potet.
Hvordan tilbereder man Quinoa?
Quinoa kan brukes i både varme og kalde salater, som middagstilbehør, eller i gryter og supper.
Det er enkelt å tilberede frøene: Kok dem i 12 – 15 minutter.
Kokt Quinoa har en luftig konsistens og en deilig, nøtteaktig smak.
Man kan også lage blant annet pizzabunn av Quinoa. Da må frøene bløtlegges over natten.